logo
Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 
 
Фасади на емблематични за град Сливен сгради  
Илюстрации с контурите на емблематични сгради от град Сливен, много от които представляват истински шедьоври, са добавени към сайта Инфотуризъм Сливен в разделите, отразяващи архитектурното наследство на града.
Пътеводител на културно-историческото наследство на Сливен  
В сайта Инфотуризъм Сливен е добавена серия от интерактивни карти на град Сливен, в които са включени 50 обекта свързани с неговито културно-историческото наследство.
100 причини да се запознаем с традициите на Сливенския край
В сайта Инфотуризъм Сливен са добавени следните интерактивни карти на област Сливен: "Носии и обредно облекло", "Шевици", "Черги и килими", "Вадени предстилки", "Обредни хлябове", "Кулинарни пътешествия", "Пътят на виното".
15.02.2021  Грамота за Регионален исторически музей - Сливен  
Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков" - Сливен беше отличен с грамота от Министерството на културата за приноса и услията си за популяризиране на културното ни наследство чрез музейно-образователни програми.
 5.02.2021  Базар за мартеници в Сливен от 15 февруари до 1 март  
Традиционният базар за продажба на мартеници в Сливен тази година ще се проведе от 15 февруари до 1 март. Определени и следните места за търговия на открито - бул. "Цар Освободител", ОП "Общински пазари", микропазари в кварталите "Българка", "Сини камъни", "Дружба" и "Даме Груев".
 4.02.2021  Национален конкурс за изработване на театрални кукли  
Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" ще проведе десети Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои в рамките на XXIII Национален фестивал на детската книга - Сливен, който ще се проведе в периода 11-13 май 2021 година.
 2.02.2021  Благотворителен базар от Младежки Дом Сливен  
Младежки Дом Сливен, организира благотворителен базар с мартенички, изработени в ателие "Добротворец". Всички събрани средства ще бъдат дарени за лечението на Преслава Братойчева – Банова!
21.01.2021  Поздрави за лекарите и акушерките в Деня на родилната помощ  
Традиционно и тази година , в деня на родилната помощ. съветници и младежи от ГЕРБ – Сливен, поздравиха лекарите и акушерките по повод празника. Те посетиха родилните отделения в МБАЛ "Д-р Иван Селимински", МБАЛ "Хаджи Димитър" и Специализирана акушеро-гинекологична болница "Ева".
17.01.2021  ПГ "Дамян Дамянов" в Сливен отбеляза своя патронен празник  
На 18 януари 2021 г. се навършиха 86 години от рождението на Дамян Дамянов. По този повод, в условията на неприсъствено обучение в електронна среда, в този ден всички ученици имаха специален час на класа, посветен на живота и творчеството на големия поет.

14.01.2021  Читател на РБ "Сава Доброплодни" за 2021 година

 
12.00 часа, в Централното фоайе на РБ "Сава Доброплодни"   На специална церемония бяха обявени номинациите и носителя на приза "Читател на годината" на библиотеката за 2021 г.
14.01.2021  Ромската академия за култура в Сливен издаде календар  
Ромската академия за култура и образование /РАКО/ в Сливен в навечерието на ромската нова година издаде календар с успешно реализирани млади представители на етноса, съобщиха от Академията. Той представя и празниците, традициите и обичаите на ромите.
 1.01.2021  Кога ще работим и кога ще почиваме през 2021 година?"  
От 365-те дни 250 са работни, 104 са уикенд и още 12 са официални празници. Официалните празници са всъщност 16 дни, но 4 от тях се падат събота или неделя и в подобни случаи почиваме първите дни от идната работна седмица.
28.12.2020  ФКПДКБ навърши 30 години от учредяването си.  
Федерацията на Културно - Просветните Дружества на Каракачаните в България /ФКПДКБ навърши 30 години от учредяването си. Федерацията е създадена на 28 декември 1990 г. в Сливен.
14.12.2020  135 г. от рождението на полковник Продан Таракчиев  
Тази година честваме 135 г. от рождението на полковник Продан Стоянов Таракчиев, един от първите български летци и създатели на българската военна авиация и наш съгражданин /1885 - 1957/, припомнят от Държавен архив-Сливен.
 5.12.2020  Зам.- кметът Стоян Марков за изграждането на велоалеите  
Темата за изграждането на велоалеите, която тече в момента, ползата от тях и основните параметри на проекта, коментира зам.- кметът по икономическото развитие Стоян Марков: "Изграждането на велоалеите сега е крачка към екологичното мислене и начин на живот в бъдеще."
13.11.2020  Преобразиха пешеходен мост в Сливен  
От рушащо се и нелицеприятно съоръжение, пешеходният мост над река Новоселска се превръща в уникално място за Сливен. Инициативата е на Напоителни системи – клон Средна Тунджа.
 3.11.2020  Връчиха дипломите на медицински сестри и акушерки  
24 медицински сестри и 15 акушерки от четвъртия випуск на Медицинския филиал в Сливен към Варненския университет получиха своите дипломи. От името на кмета Стефан Радев заместник-кметът Пепа Чиликова връчи награди на дипломантите с най-висок успех в специалността си.
21.11.2020  Национален конкурс за поезия "Дамян Дамянов"  
17.00 часа зала "Сливен"  Награждаване на победителя в Националния конкурс за поезия "Дамян Дамянов" за 2020 г. Tворческа вечер, посветена на 85-годишнината от рождението на Дамян Дамянов и връчване на наградите от 8-ия Национален конкурс за поезия на името на поета.
30.10.2020  Пътуване по време на пандемията  
Гражданите на ЕС имат право да се движат свободно в рамките на Съюза. Същевременно настоящата пандемия доведе до различни ограничения в целия Европейски съюз. С цел да осигурят яснота за гражданите и да улеснят живота им, държавите членки се споразумяха да подобрят координацията помежду си.
30.10.2020  Онлайн обсъждане за развитието на общината  
Община Сливен проведе първото онлайн обсъждане за развитието си през следващия програмен период. На него бяха представени стратегическата част на Плана и основните проектни предложения през следващите 7 години.
 1.10.2020  Къща на виното в Крепост Туида отвори врати  
Къща на виното в Крепост Туида отвори врати и тази година за винопроизводителите от Сливенски регион, за да представят своите вина. Всички желаещи да научат повече за сливенските вина могат да посетят енотекатa, разположена на територията на крепостта.
28.09.2020  Награда "Д-р Иван Селимински" за 2020 г.  
Наградата за принос и постижения в публицистиката, историко-краеведческите изследвания и опазване на културно-историческото наследство на Сливен и сливенския край - "Д-р Иван Селимински", за 2020 г. се присъжда на Щилияна Василева. Тя е дългогодишен сливенски журналист и публицист.
23.09.2020  Пуснаха на свобода лешояда Рехина  
Извънредният и пълномощен посланик на Испания и кметът на Сливен Стефан Радев посетиха волиерата в Природен парк "Сините камъни" и участваха в освобождаването на един от лешоядите, дарен от Испания.
19.09.2020  Творческа работилница "Родители с деца творят"  
10-16 часа, къща-музей "Сливенски бит" РИМ - Сливен и крепостта "Туида" организират работилница "Родители с деца творят" по повод Европейските дни на наследството 2020 г. Заниманията са свързани с изработка на изделия от вълна.
18.09.2020  Срещи по Плана за интегрирано развитие на Общината  
Поредица от фокус-групи с представители на образователната общност, доставчици на социални услуги, бизнеса, браншови организации, неправителствения сектор, младежки организации, пенсионерски клубове и сдружения, институции на местно и регионално ниво.
 9.09.2020  Aрхеологически сезон стартира с разкопки на крепост "Туида"  
Акцент в изследванията на ръководения от д-р Николай Сираков екип е довършване на разкопките на частично проучената масивна постройка от ранновизантийския период на крепостта и нейните пристроявания през различните епохи.
 9.09.2020  Номинации за наградата "Добри Чинтулов"  
Шест са номинациите за наградата на Община Сливен за литература и изкуство "Добри Чинтулов". Призът се връчва за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.
 7.09.2020  Награди за ХГ "Дамян Дамянов" в конкурс, посветен на З. Стоянов  
На 6-ти септември в Медвен на ученици и учители от ПХГ "Дамян Дамянов"-Сливен бяха връчени награди за участието им в националния конкурс "От медвенските пасища до председателството на Народното събрание.
 2.09.2020  Международен ден на лешоядите в гр. Сливен  
пред административната сграда на дирекция ПП "Сините камъни"  Дирекция Природен парк "Сините камъни" и Сдружение с нестопанска цел "Зелени Балкани" организираха мероприятие по повод Международният ден на лешоядите в гр. Сливен, който се отбелязва всяка първа събота на м. септември.
28.08.2020  Цялостен комплекс за социални услуги за деца в кв. "Клуцохор"  
Министерството на здравеопазването ще изгради център за деца с увреждания с потребност от постоянни медицински грижи на територията на бившето училище "Хаджи Димитър" в квартал "Клуцохор".
19.08.2020  Състезание "Откриватели на сливенски тайни"  
Състезанието "Откриватели на сливенски тайни", е организирано от сдружение "Войводите на Сливен" и Спортен клуб по ориентиране "Сини камъни". В него се включиха 25 деца на възраст от 4 до 14 години. Те преминаха по състезателното трасе и откриха по карта популярни и емблематични сгради в центъра на Сливен.
19.08.2020  Бъркани приказки на възглавници в "Приказно лято"  
Продължават заниманията за деца от инициативата "Приказно лято 2020". Децата сътвориха много забавни истории, без дори да предполагат, че ще се получи подобна смешна бърканица.
 3.08.2020  Награди за зрелостниците-отличници в Сливен от випуск 2019/2020  
Четиримата зрелостници на Сливен, които завършиха училище с отличен успех се срещнаха с кмета Стефан Радев. Той ги поздрави за успешното приключване на гимназиалния етап и високите резултати. Той поздрави още техните учители и родители, които са участвали активно в обучението им през годините.
16-18.07.2020  Поход "По бойния път на четата на Х. Димитър и Ст. Караджа"  
На 16, 17 и 18 юли 2020 година ще се проведе за шести пореден път Поход "По бойния път на четата на Х. Димитър и Ст. Караджа".
 2.07.2020  ППМГ"Добри Чинтулов"- Сливен е в топ 10 на училищата в България според изпита по български език и литература (2020)  
Математическите гимназии и две частни училища отново показаха, че са едни от най-силните училища в българското образование.
 1.07.2019  Седем басейна ще разхлаждат жителите на Община Сливен  
Те ще работят при стриктно спазване на мерките срещу COVID-19. Това лято за обществено ползване ще работят басейните в комплекс "Свети Никола", "Европарк" и "Спорт палас" "Ветровитите хълмове", "Аглика" и "Калина", както и риболовният комплекс в село Мечкарево.
 1.07.2019   Открит е сезонът в Басейн Спорт Палас!  
0т 28 юни е открит е сезонът в Басейн Спорт Палас! Слънцето,големите басейни,плътната сянка пред бара и обновеният интериор Ви чакат.
29.06.2020  Aрт школа от ХГ "Димитър Добрович"
отменено
 
29.06 до 31.07.2020 г, в къща "Миркович"  ХГ "Димитър Добрович" – Сливен Лятна арт школа в къща "Миркович" (ул. "Д-р Миркович" 10). Продължителността на Школата ще бъде един месец – от 29.06 до 31.07.2020 г.
 5.06.2020  5 Юни - Световен ден на околната среда  
От отбелязването му , за първи път през 1972 г. до сега, хората са организирали хиляди събития - от почистване на квартала и противодействие срещу престъпленията над дивата природа, до залесяване и възстановяване на съществуващи гори.
ОЩЕ... ИЗМИНАЛИ СЪБИТИЯ ( РАЗНИ )
2020 2019 2018 2017 2016