logo
 
<< Празници и фестивали Концерти Театър Изложби
Спортни прояви Клубни мероприятия Месечен културен афиш
Разни Календар на събитията Изминали събития >>
ТЕКУЩИ И ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
25.06.2019  Седем басейна ще разхлаждат жителите на Община Сливен
Седем плувни басейна получиха разрешение да заработят през летния сезон: това са басейните "Спорт палас", "Европарк" и "Свети Никола" в гр. Сливен, комплексите "Ветровите хълмове", "Аглика" и "Калина", на територията на Сливенски минерални бани и комплекс "Дивеците" в с. Ичера.
ИЗМИНАЛИ СЪБИТИЯ
18.08.2019  Динозавърско шоу за деца - гр. Сливен "
10ч. 12ч. и 14 ч. в гр. Сливен, хотел Парк Централ
В рамките на 60 минути децата ще преживеят нещо ново и вълнуващо! Програмата се провежда в групи по 25 деца. Щура лаборатория и Новият член на екипа ни, току що излюпилият се Тиранозавър, ще зарадват всички любознателни дечица!
16.08.2019  Детски кошчета за отпадъци предстои да бъдат поставени в различни части на Сливен
Детски кошчета за отпадъци предстои да бъдат поставени в различни части на града. Част от цветните съоръжения вече са поставени, други предстои да бъдат монтирани по цялата дължина на главната улица.
 1.08.2017  Творческа работилница "Лято в библиотеката"
За четиринадесета поредна година, през месец юли, РБ "Сава Доброплодни" организира за децата и на Сливен творческа работилница "Лято в библиотеката".
31.07.2017  Нов светофар до пазара в Сливен
Новият светофар до пазара в Сливен ще бъде пуснат в експлоатация на 31 юли в 14 часа. Поставянето на съоръжението бе инициирано от кмета Стефан Радев заради необходимостта от регулиране на натоварения трафик в района.
29.07.2017  Безпроблемна почивка? Вашите права и задължения когато сте на почивка или на път.
Mрежата от Европейски потребителски центрове (ECC-Net), която се намира във всяка държава-членка на ЕС е разработила безплатно приложение, което е безценен дигитален спътник при пътуване или почивка в страна от ЕС, Исландия или Норвегия.
 24.07.2019  Нова детска площадка ще радва жителите на Сливен
Съоръжението ще бъде изградено на мястото на премахнати незаконни гаражи, в близост до блок № 10. То ще разполага с пързалка, люлка, затревен кът за отдих, катерушка, морски шах и музикална игра - ксилофон.
16-18.07.2019  Поход "По бойния път на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа"
На 16, 17 и 18 юли 2019 година ще се проведе за пети пореден път поход "По бойния път на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа".
 6.07.2019  Откриване На Спортно-Туристически Комплекс Сините Камъни
12.00 часа, Местност "Карандила"
На 6 юли на Карандила беше открит Спортно-туристически комплекс "Сините камъни" . Той включва почивна база, атракциона "Въжеландия" с две игрища – мултифункционално за тенис, волейбол и баскетбол и футболен стадион, които са с най-нов клас ударопоглъщащи настилки, сертифицирани от FIFA.
25.06.2019  Премиера на филма "Поглед към българското възраждане"
Градската градина на Сливен
На 21 юни в Градската градина на Сливен се състоя премиерата на документалния филм "Поглед към българското възраждане. Това е първият документален филм на Сдружение "Блян за романтика, цветя и космос", част от рубриката "Пъзелът България".
25.06.2019  Младежки лагер "Здравей, здраве!"
Крепост "Туида"
В Сливен стартира третото издание на младежкия лагер "Здравей, здраве!”. Проявата е част от програмата на Общинския съвет по наркотични вещества за дейности по превенция на употребата на наркотици.
 8.06.2019  Поклонение пред лобното място на Димитър Казака
На 8 юни се състоя ежегодното поклонение пред паметника на втория знаменосец на Ботевата чета – сливенеца Димитър Стефанов (Казака). Паметникът е издигнат още през 1912 г. и се намира много близо до Кремиковския манастир.
 5.06.2019  Представяне на Исторически парк в Сливен
18 часа, зала "Май" ( сградата на общината, гр. Сливен )
Исторически парк е проект за над 250 милиона лева, който се изгражда върху площ от над 500 декара, до село Неофит Рилски, област Варна. Неговата цел е да пресъздаде българската история, впечатлявайки с мащаба си на най-големия исторически атракцион в света.  
28.05.2019  Община Сливен с план за привличане на повече туристи
Община Сливен проведе обществено обсъждане на концепция за развитие на туризма в региона. Концепцията е свързана с реализацията на проект "Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в Община Сливен" по ОП "Региони в растеж” 2014-2020 г.
18.05.2019  Връчване на наградата "Аргира Жечкова
18.00 часа, Зала "Сливен"
И тази година по традиция беше връчена наградата "Аргира Жечкова". Тя беше присъдена на Красимира Бакалова, учител от СУ "Константин Константинов" в Сливен, активен културен деец и общественик.
18.05.2019  Наградата "Д-р Симеон Табаков" беше връчена на историка Васил Дечев
17.00 часа, пред сградата на РИМ
Наградата се дава за изключителен принос в проучването на културноисторическото наследство и развитието на музейното дело в Сливен и сливенския край.
16.05.2019  Заключителна пресконференция за приключилия XXI Национален фестивал на детската книга
10.00 часа, Регионална библиотека "Сава Доброплодни"
На специална пресконференция, директорът на Регионална библиотека "Сава Доброплодни" – Росица Петрова Василева, представи обобщени резултати от приключилия XXI Национален фестивал на детската книга и по традиция бяха раздадени грамоти и сувенири на медиите за пълно и точно отразяване на проявите включени в програмата на форума.
 9.05.2019  Евробазар 2019 "Твоят глас е важен за Европа"
от 10.30 часа до 15.30 часа, около Фонтан "Кълбото"
Събитието е посветено на Деня на Европа – 9 май и ще премине под мотото "Твоят глас е важен за Европа". Базарът включва информационни щандове, представяне на проекти, благотворителни инициативи и арт-работилници, приложни изкуства и др.
9.05.2019  Шествие "Безсмъртният полк" в Сливен
11.15 часа, бул. "Цар Освободител" - пл. "Хаджи Димитър"
9-10.05.2019  "Дни на науката на ТУ - София"
Откриване: 15.00 ч., Зала "Галерия" на хотелски комплекс "Национал Палас"
Научен форум "Дни на науката на Технически университет - София" и XXIII Национална конференция с международно участие "Сливен '2019"
 7.04.2019  Седмица на испанската и ибероамериканската култура
Откриване: 18.00 часа, Галерия "Йордан Кювлиев"
На 7 май 2019 г. в Сливен започва Седмица на испанската и ибероамериканската култура. Програмата включва прожекции на филми, кулинарно ателие "Меню Мексико" и представяне на книгата "Неразказни легенди за маите".
29.04.2019  Участие на бронетанкова техника от Сливен във военен парад
Бронетанкова техника ще премине по улиците на Сливен на 29 април. Поводът за това е участието им във военен парад по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия в София.
25.04.2019  Европа Директно Сливен участва с информационен щанд на регионалния събор "Пролетни игри и обичаи - Цветница" - гр. Твърдица
Европа Директно" – Сливен посети град Твърдица по време на регионалния Фолклорен събор "Пролетни игри и обичаи – Цветница". Съборът е ежегоден и се провежда за 20-та поредна година. Организатори и домакини са Община Твърдица и Народно читалище "Св.св. Кирил и Методий 1914".
20.04.2019  Финална работилница по проект "Вариации в синьо"
11.00 часа, Крепост "Туида"
Националният музей на текстилната индустрия заедно с партньори и приятели проведоха своята финална работилница по проект "Вариации в синьо". На събитието присъстваха ученици от Национална художествена гимназия, занаятчии, колекционери, деца от групи по интереси, граждани и гости на града.
16.04.2019  Прожекция на филма на Джереми Айрънс за по-умно управление на отпадъците
18 ч, ул. "Дрин" № 4 (в офис № 11 на "Блян за романтика, цветя и космос")
Екологично сдружение "За Земята", "Грийнпийс"-България и отдел "Екология" към община Сливен организират безплатна прожекция на филма "Бунище-Земя" на световноизвестния актьор Джеръми Айрънс, който променя възприятията и мисленето ни за това, което изхвърляме в кошчето.
10.04.2019  Талантливи певци от Вокално студио "Усмивка" с престижни награди!
 Талантливи певци от Вокално студио "Усмивка", с ръководител Мария Желева, се завърнаха с престижни награди!
10.04.2019  Мая Иванова: "Туида" нямаше да вземе награда, ако общината не стоеше зад нас
На 5 април в София крепостта "Туида" зае първо място в категория "Туристическа атракция на публиката" в годишните награди на Bulgarian Travel Awards. Мая Иванова сподели, че наградата се дължи на подкрепата на общината, която във всяко начинание застава зад ръководството на крепостта.
Първи места за Община Сливен и крепост Туида на Bulgarian Travel Awards
Община Сливен и крепостта "Туида" взеха призови места в своите категории на Bulgarian Travel Awards: 1-во място "Туристическа община на годината" за Община Сливен,
3-то място "Атракция на годината" за Крепост Туида и
1-во място
от вота на публиката "Туристическа атракция" за Крепост Туида.
 4.04.2019  Участие на Община Сливен в Участие на Община Сливен в туристическа борса "Вашата ваканция" в гр. Бургас
Откриване: 11.00 часа, Изложбен център "Флора", гр. Бургас
Община Сливен взе участие в в туристическа борса "Вашата ваканция", която се проведе в гр. Бургас.  
21.03.2019  Експериментална работилница по проект "Вариации в синьо" на Музея на текстилната индустрия
Проект "Вариации в синьо" стартира през м.септември 2018г. Основната цел е да се проучат две традиционни текстилни техники – текстилно печатане и багрене индиго и да се предложат варианти за съвременно приложение.
22.03.2019  Наградиха участниците в конкурса "Водата е за всички"
По повод Световния ден на водата а 22 март в зала "Май" се състоя церемония по награждаване на участниците в конкурса за фотография, плакат или рисунка на тема "Водата е за всички".
21.03.2019  Международен ден на гората
13,00 часа, сградата на Природозащитения туристически център "Сините камъни"
Днес ПП " Сините камъни"- Сливен отбеляза Международния ден на гората под мотото: " Гори и образование – да се научим да обичаме горите".
ОЩЕ...   ИЗМИНАЛИ СЪБИТИЯ ( 2019 г.)
ОЩЕ...   ИЗМИНАЛИ СЪБИТИЯ ( 2018 г.)
ОЩЕ...   ИЗМИНАЛИ СЪБИТИЯ ( 2017 г.)
ОЩЕ...   ИЗМИНАЛИ СЪБИТИЯ (2016 г.)