11.11.2022  ДНЕС 11 НОЕМВРИ ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА ПОЧИТА СВЕТИ МИНА
- ПОКРОВИТЕЛ НА СЕМЕЙСТВОТО



Източник: Общността.сом
Позоваването на източника е задължително.
  

Свети Мина е покровител на сираците и бездомните. Смята се за патрон и покровител на всички народни лечители, знахари, воини, както и на хората, поели на дълъг път.

Св. Мина закриля и жените, затова на този ден те се молят пред иконата на светеца за здраве на децата си, за радост и благополучие на дома.

Свети Мина е патрон и днешния ден е професионалния празник на служителите в Националния осигурителен институт (НОИ).

На днешния ден имен ден празнуват Виктор, Виктория, Минчо, Минка, Мина.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ И ПОЧИТАЩИ СВЕТИ МИНА !

Продължава кампанията "Място в сърцето" за набиране на средства за подобряване състоянието на стенописите, сградата и двора на Параклиса "Свети Мина" в кв. Ново село, гр. Сливен.

 
 
 

Ако желаете да помогнете с дарение на организаторите от Обществен дарителски фонд Сливен, да видите постигнатото до сега, то можете да го направите като посетите параклиса или чрез онлайн Дарителската платформа Общността.сом


През 2014 година е инициирана кампанията "Място в сърцето", като чрез дарителство е подобрено състоянието на храма. Обновена е сградата, направени са нови алеи, беседка, чешма. "Всичко това се случва благодарение подкрепата на приятели, благодетели и дарители, дали време и средства в кампанията ни "Място в сърцето". Заедно продължаваме с вяра и поклон пред делото на хаджи Кортеза Маринкева", каза Стоян Марков, председател на Инициативния комитет за възстановяване на параклиса.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени