10.05.2022  Състезание "Пиша и чета правилно"

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  
  
 
Отборите на 11 училища от Сливен се включиха в състезанието "Пиша и чета правилно", посветено на 10 май – Ден на Хаджи Димитър и 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. То се провежда за втора поредна година и има за цел участниците да покажат знания, умения и любов към родния ни език и да отдадат почит пред паметта на Хаджи Димитър – достойния син на Сливен и България.

Проявата се организира от Община Сливен, с партньорството и подкрепата на Регионално управление на образованието – Сливен, Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания при Общински съвет – Сливен и Институтът за български език при Българска академия на науките.

През целия ден на 10 май, в зала "Сливен", деца от 1 до 7 клас участваха в следните категории, съобразно възрастта си - четене, краснопис, рецитиране на стихотворение, посветено на Хаджи Димитър, диктовка, решаване на кръстословица и есе.

Всички участници получиха сертификат за участие и книга.След изключително оспорвана надпревара отборните награди бяха разпределени по следния начин:

Първа възрастова група – 1 – 4 клас
Първа награда – Начално училище "Васил Левски"
Втора награда – Основно училище "Елисавета Багряна" Трета награда – Средно училище "Пейо К. Яворов"

Втора възрастова група – 5 – 7 клас
Първа награда – Профилирана природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов" Втора награда – Средно училище "Константин Константинов"
Трета награда – Основно училище "Д-р Иван Селимински"

Наградените отбори ще получат своите награди по време на церемонията за награждаване на даровити деца на 24.05.2022 г. от 12.00 ч. на открита сцена на пл. "Хаджи Димитър".

 


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени