22.07.2023  Крепост "Туида" отчита ръст на посетителите през летния сезон на 2023 г.

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  
  
 
Ръст на посетителите през 2023 г. отчита Късноантична и средновековна крепост "Туида". От старта на пролетно-летния сезон през месец април т.г., един от най-атрактивните сливенски туристически обекти е посетен от над 5000 посетители.

Сред тях са български и чуждестранни туристи. С около 1000 са се увеличили посетителите тази година в сравнение с предходната 2022 г. Отчита се ръст на груповите посещения през юли и се очаква тенденцията да се запази и през август. Най-голям интерес се забелязва към пакетните услуги и образователните програми, които се предлагат в обекта. Силен е интересът и към събитията, традиционно провеждащи се на сцената в крепостта.

Чуждестранните туристи, посетили обекта, са преобладаващо от Европа, но се забелязва повишаване и на броя на туристите от по-далечни дестинации.

Все повече жители на община Сливен избират площите зад крепостните зидове за своите празници – детски рождени дни, сватбени ритуали и др. Крепост "Туида" продължава да бъде на първо място в класациите на различни платформи за предложения за посещения в региона. Оценките, които поставят посетителите, са преобладаващо "отлични" и "много добри".

През летния период туристическият обект е достъпен за посетители от 9 до 20 ч., без почивен ден.

 


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени