24.05.2022  Даровити деца от община Сливен бяха отличени с награди навръх 24 май

Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  
74 ученици от община Сливен с призови места на национални, международни конкурси, олимпиади и с високи постижения в науката, изкуството и спорта през учебната година, бяха отличени с награди навръх 24 май.

Те получиха своите отличия на официална церемония от кмета Стефан Радев и заместник-кмета Пепа Чиликова. Кметът поздрави всички ученици, като им пожела успехите им да се множат и да продължават да прославят родния Сливен в цялата страна и по света. На церемонията награди получиха и отборите, завоювали първите три места от двете възрастови групи в Общоградското състезание "Пиша и чета правилно". То се проведе на 10 май по повод честванията за Деня на Хаджи Димитър.

В първа възрастова група, от 1 – 4 клас, на трето място се класира отборът на Средно училище "Пейо Яворов". Втората награда получи отборът на Основно училище "Елисавета Багряна". Победителят в състезанието, в първа възрастова група, е отборът на Начално училище "Васил Левски".

Във втора възрастова група, от 5 – 7 клас, трета награда заслужи отборът на Основно училище "Д-р Иван Селимински". Втората награда завоюваха децата от Средно училище "Константин Константинов".

Първата награда отиде при децата от Профилирана природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов".
   

ПРОГРАМА НА МАЙСКИТЕ ДНИ НА КУЛТУРАТА "СЛИВЕНСКИ ОГНЬОВЕ"
3.05.2022 - 30.05.2022


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени