21.05.2022  премиера на книгата "Кметът на София: инж. Иван Иванов"

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  
  
 
В зала "Май" беше представена книгата, посветена на родения в Сливен легендарен кмет на София – инж. Иван Иванов.

Събитието е част от програмата на майските дни на културата на Община Сливен. Документалният роман разказва за житейските, професионални и управленски стъпки на Иван Иванов – инженерът и строителят на модерна София, управлявал града от 1934 г. до 1944 г.

За автора на книгата - Станислав Колев, роденият в Сливен инж. Иванов е мечтател, една от най-прекрасните личности в историята на София.

На премиерата присъства кметът Стефан Радев, който поздрави журналиста и автор на документалния роман и екипа по създаването му.

"Адмирации за Вашите труд, професионализъм и добросъвестност! Историята на градовете е откроила и ще помни хора като инж. Иван Иванов. Неговата личност е заела достойното си място сред плеядата от знакови имена, с които Сливен се гордее! Млад ентусиаст, патриот, изпълнен с воля и устрем, той бързо успява да направи впечатление и да въведе в градоустройството модерните европейски тенденции",
   изтъкна кметът Радев.

Той отбеляза още, че покойният инж. Иванов и до днес е считан за най-успешния софийски градоначалник, превръщайки столицата в конкурентна на останалите европейски градове. Стефан Радев подари на Станислав Колев книга, посветена на българската текстилна промишленост в периода от 1800 до 1912 г.

Мариела Рунтева от Фондация "Трейс за хората", която е и издател на документалния роман, разказа пред аудиторията за процеса по създаване на книгата. Предговорът на романа е дело на проф. Андрей Пантев.

Още снимки от събитието на страницата на ИнфоТуризъм Сливен във Facebook:


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени