14-16.09.2018  Фестивалът на Стоте войводи 2018 14.09.2018  Стефан Радев: Фестивалът на Стоте войводи се
превърна в истински празник за сливналии


Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Фестивалът на Стоте войводи беше посетен от десетки жители и гости в първия му ден. На шатри, разположени в градската градина сливенски производители изложиха за посетителите своя продукция. Празничната програма с водещ актьорът Николай Станоев започна в 17 часа.

"Този фестивал се организира за Вас хората и децата на Сливен. С времето се превърна в истински празник за нас – сливналии. Изложената продукция е доказателство, че в Сливен се правят едни от най-качествените продукти. Ще се постараем да развиваме фестивала и да го превърнем в още по-мащабно събитие", заяви кметът Стефан Радев.

Една от атракциите на вечерта беше Ути Бъчваров, който заедно с около 30 деца помощници приготвиха гигантски миш-маш. Известният кулинар изрази задоволството си да бъде отново гост на проявата. Той сподели също така, че се чувства като част от града под Сините камъни.

В първия ден на фестивала участие взеха балет "Барби" при Военен клуб – Сливен, мажоретен състав "Дъга" при Средно училище "Пейо Яворов", Спортен клуб по акробатика "Стефан Данчев", Детски танцов състав "Бисерче" при Военен клуб, Фолклорен клуб "Сливенци", Школа "Ритъм" при Военен клуб – Сливен. Вечерта завърши с изпълненията на певеца Криско.

Фестивала посетиха още народният представител Десислава Танева, председателят на Общински съвет - Сливен Димитър Митев, заместник - кметовете Пепа Чиликова, Стоян Марков, Румен Иванов, секретарят на Община Сливен Валя Радева и общински съветници. На втория ден, 15 септември програмата продължава с представление на Кукления театър от 11 часа. След 18 часа са предвидени изпълнения на самодейни състави от Сливен и региона, както и на Ансамбъл за народни песни и танци "Сливен". От 20 часа ще започне концертът на Нели Петкова, който ще бъде последван от концерт на Ивана..

16.09.2018  Огромен успех за Фестивала на Стоте войводи тази година


Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Хиляди жители и гости на града изпълваха градската градина и през двата дни на проявата. В разнообразната програма участваха балет "Барби" при Военен клуб – Сливен, мажоретен състав "Дъга" при Средно училище "Пейо Яворов", Спортен клуб по акробатика "Стефан Данчев", Детски танцов състав "Бисерче" при Военен клуб, Фолклорен клуб "Сливенци", Школа "Ритъм" при Военен клуб – Сливен. За радост на публиката те показаха цветни сценични костюми, отлична подготовка, забележителни гласови умения и сложност на съчетанията. Заслужени овации спечелиха и Ансамбълът за народни песни и танци "Сливен".

Истински фурор предизвикаха концертите на Криско, Ивана, Нели Петкова и Бандата на Пецата. Те бяха бурно аплодирани от зрителите, които пееха с тях и танцуваха. Целта на многообразната програма беше да бъдат задоволени различните вкусове на многобройната публика.

Изненади имаше и за най-малките, които с нескрит интерес наблюдаваха представлението на Кукления театър. Разнообразна беше и предлаганата продукция на местните производители. На фестивала тази година известният кулинар Ути Бъчваров заедно с деца ентусиасти приготвиха гигантски миш-маш, който опитаха много от посетителите.

Община Сливен ще продължи да организира инициативи за доброто настроение на жителите и гостите на града, както и за популяризирането на местната продукция и бизнес. 16.09.2018 г.
ФЕСТИВАЛ НА СТОТЕ ВОЕВОДИ 2017


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени