Фестивалът на Стоте войводи 2018 
14.09.2018  Стефан Радев: Фестивалът на Стоте войводи се превърна в истински празник за сливналии

 
Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.


Фестивалът на Стоте войводи беше посетен от десетки жители и гости в първия му ден. На шатри, разположени в градската градина сливенски производители изложиха за посетителите своя продукция. Празничната програма с водещ актьорът Николай Станоев започна в 17 часа.

"Този фестивал се организира за Вас хората и децата на Сливен. С времето се превърна в истински празник за нас – сливналии. Изложената продукция е доказателство, че в Сливен се правят едни от най-качествените продукти. Ще се постараем да развиваме фестивала и да го превърнем в още по-мащабно събитие", заяви кметът Стефан Радев.

Една от атракциите на вечерта беше Ути Бъчваров, който заедно с около 30 деца помощници приготвиха гигантски миш-маш. Известният кулинар изрази задоволството си да бъде отново гост на проявата. Той сподели също така, че се чувства като част от града под Сините камъни.

В първия ден на фестивала участие взеха балет "Барби" при Военен клуб – Сливен, мажоретен състав "Дъга" при Средно училище "Пейо Яворов", Спортен клуб по акробатика "Стефан Данчев", Детски танцов състав "Бисерче" при Военен клуб, Фолклорен клуб "Сливенци", Школа "Ритъм" при Военен клуб – Сливен. Вечерта завърши с изпълненията на певеца Криско.

Фестивала посетиха още народният представител Десислава Танева, председателят на Общински съвет - Сливен Димитър Митев, заместник - кметовете Пепа Чиликова, Стоян Марков, Румен Иванов, секретарят на Община Сливен Валя Радева и общински съветници. На втория ден, 15 септември програмата продължава с представление на Кукления театър от 11 часа. След 18 часа са предвидени изпълнения на самодейни състави от Сливен и региона, както и на Ансамбъл за народни песни и танци "Сливен". От 20 часа ще започне концертът на Нели Петкова, който ще бъде последван от концерт на Ивана..

16.09.2018  Огромен успех за Фестивала на Стоте войводи тази година

 

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.


Хиляди жители и гости на града изпълваха градската градина и през двата дни на проявата. В разнообразната програма участваха балет "Барби" при Военен клуб – Сливен, мажоретен състав "Дъга" при Средно училище "Пейо Яворов", Спортен клуб по акробатика "Стефан Данчев", Детски танцов състав "Бисерче" при Военен клуб, Фолклорен клуб "Сливенци", Школа "Ритъм" при Военен клуб – Сливен. За радост на публиката те показаха цветни сценични костюми, отлична подготовка, забележителни гласови умения и сложност на съчетанията. Заслужени овации спечелиха и Ансамбълът за народни песни и танци "Сливен".

Истински фурор предизвикаха концертите на Криско, Ивана, Нели Петкова и Бандата на Пецата. Те бяха бурно аплодирани от зрителите, които пееха с тях и танцуваха. Целта на многообразната програма беше да бъдат задоволени различните вкусове на многобройната публика.

Изненади имаше и за най-малките, които с нескрит интерес наблюдаваха представлението на Кукления театър. Разнообразна беше и предлаганата продукция на местните производители. На фестивала тази година известният кулинар Ути Бъчваров заедно с деца ентусиасти приготвиха гигантски миш-маш, който опитаха много от посетителите.

Община Сливен ще продължи да организира инициативи за доброто настроение на жителите и гостите на града, както и за популяризирането на местната продукция и бизнес. 16.09.2018 г.

           
ФЕСТИВАЛ НА СТОТЕ ВОЕВОДИ 2017
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ