23.09.2017  Концерт на група "Сигнал" на фестивала на Стоте войводи



23.09.2017  Концерт на Петър Станоев - Пецата



На Фестивала на 100-те войводи през двата дни - фолклор, и качествени сливенски продукти

Ути започна поготовката за угощение

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Ути започна поготовката за угощение на Фестивала на Стоте войводи. Програмата днес започва в 17:00, а освен на храната, ще се насладим на изпълненията на много самодейни състави, Бандата на Пецата и легендите от Сигнал.



Откриха Фестивала на Стоте войводи

 
Десетки жители и гости посетиха първия ден на Фестивала на Стоте войводи. Над 20 шатри, с изложени продукти на сливенски производители, отвориха за първите посетители. След откриването започна развлекателната програма с изпълнението на самодейни състави от общината.

Кметът Стефан Радев откри третото издание на събитието, което от следващата година ще бъде с ново име. На една от шатрите е поставена урна, в която през двата дни на фестивала ще се събират предложения. Идеята е събитието да се превърне в истински наследник на Сливенския панаир, който се е провеждал още през 1876 година, когато своите стоки са представяли търговци от цялата страна и чужбина.

"Добре дошли на това събитие, на което се срещат традицията, творчеството и качеството на нашите производители. Община Сливен подкрепя местния бизнес и това е едно от съвместните ни събития. Нашите фирми са конкурентноспособни и трябва да имат възможност да покажат продуктите си. Вече трета година организираме този фестивал, гледаме напред и искаме да го надграждаме. Затова очакваме предложения за ново име на събитието, като идеята ни е да ни препраща към големия сливенски панаир от 19 век, който е бил известен в цялата Османска империя", каза Стефан Радев.

"Сега пред нас, пред прекрасната ни родина България, стоят нови предизвикателства. Това, което трябва да направим, е да я превърнем в прекрасно място за живеене. Имаме големи цели – да се повишат доходите в България, да се повиши жизнения стандарт и съм убеден, че България ще е едно от най – добрите места за живеене в Европа. Убеден съм, че можем да го направим заедно. Дължим го на тези, които са дали живота си и са посветили живота си на това България да е свободна и независима държава", допълни кметът на Сливен.

На откриването присъстваха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев и зам.-кметовете Пепа Чиликова и Стефан Кондузав.

В програмата през първия ден на фестивала участваха Ансамбълът за народни песни и танци –Сливен, детско-юношески танцов колектив "Здравец" при НЧ "Слънце 1928", с. Гавраилово и НЧ "Светлина 1926", с. Селиминово, фолклорна група "Детелини" при Общинска организация на инвалидите-Сливен, с художествен ръководител Митьо Вълков, фолклорен певчески състав "Тракия пее" при Тракийско дружество "Лазар Маджаров", с ръководител Илия Янев, фолклорен клуб "Сливенци", с ръководител Красимира Николова, певческа група при НЧ "Пробуда 1932", с. Камен, младежки танцов състав "Браво" с ръководители Станка и Иван Иванови, школа по народно пеене "Славейче" при НЧ "Хр. Ботев 1897", с ръководител Петя Григорова, НЧ "Даскал Д. Димов", с. Желю Войвода.

Днес, 23 септември програмата на фестивала ще започне от 11 ч. с представление на Кукления театър, от 16:45- DJ парти, 18:45 – Кулинарно шоу с Ути Бъчваров и изпълнения на самодейни състави. От 20 часа ще започне концерт на Петър Станоев – Пецата. В 21 часа на сцената ще се качат роклегендите от "Сигнал".

22-23.09.2017  Роклегендите "Сигнал" идват в Сливен за Фестивала на Стоте войводи

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Фестивалът на Стоте войводи ще забавлява за последен път сливналии на 22 и 23 септември. От догодина събитието ще има ново име, а всеки посетител може да стане негов кръстник.

За целта - в специална урна, в двата дни на фестивала ще се събират предложения за наименование, на наследника на Сливенския панаир, който се е провеждал в миналото и събирал търговци от цялата страна и чужбина. Тази година хедлайнер на Фестивала на Стоте войводи е група "Сигнал". Роклегендите ще дадат всичко от себе си на 23 септември от 21 часа.

Преди тях на сцената ще видим Бандата на Пецата. Бившият вокалист на "Контрол" представя нов проект, който събира най-доброто от българската музика. Сам по себе си Пецата е истинско шоу не само като музикант, но и заради непосредствения си и забавен контакт с публиката по време на живи изпълнения.

Вторият ден на фестивала ще предложи и вече традиционното кулинарно шоу на Ути Бъчваров. Тази година популярният готвач умишлено пази в тайна с какво ще нагости хилядите посетители на събитието.

По повод Независимостта на България - 22 септември, първият ден на Фестивала на Стоте войводи ще бъде посветен на фолклорната музика. Своя програма ще изнесе Ансамбълът за народни песни и танци "Сливен", както и самодейни състави. Малко след 20 часа на сцената ще излезе и оркестър "Кристали", за да докосне сърцата на всички, които обичат горещите ритми.

Разбира се, тази година програмата на събитието включва безплатен детски куклен театър, както и панаирна зона, в която рекорден брой производители ще представят качествени храни и напитки.

Винарски предприятия ще представят вината си пред жители и гости на Сливен

Девет винарски предприятия от областите Сливен и Ямбол ще представят своята продукция по време на "ФЕСТИВАЛ НА 100-ТЕ ВОЙВОДИ". Събитието ще се проведе днес и утре (18 и 19 септември) в градската градина в Сливен. Организатор е "Фондация за развитие на регион Сливен".

Участие в проявата са заявили "Домейн Бойар Интернешънъл" ЕАД, "Анжелус Естейт" АД, "Тера инвест" ООД, "Домейн Мараш" ЕООД, "Едоардо Миролио" ЕООД, "Марвин" ЕООД, "Шато Ботево" ООД, "Вини" АД и "Балар" АД. Всички те ще предоставят възможност за посетителите на мероприятието да дегустират и да закупят от вината, които произвеждат.

В областите Сливен и Ямбол има 18 винарски предприятия. Те преработват основно сортовете "Каберне Совиньон", "Мерло", "Червен Мискет", "Мускат Отонел", "Шардоне", "Пино Ноар", "Совиньон Блан", "Траминер", " Каберне Фран" и др.

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА НА СТОТЕ ВОЙВОДИ

 
22 септември /петък/
17:00 ч.
DJ Парти
 
18:00 ч.
Изпълнения на самодейни състави от Сливен и региона
 
19:15 ч.
Изпълнения на Ансамбъл за народни песни и танци "Сливен" - първи блок
 
19:30 ч.
Официално от откриване от г-н Стефан Радев – кмет на град Сливен
 
19:45 ч.
Изпълнения на Ансамбъл за народни песни и танци "Сливен" - втори блок
 
20:15 ч.
20:15 – Концерт на оркестър Кристали
 
23 септември /събота/
11:00 ч.
Детски куклен театър – ДТ Сливен
 
16:45 ч.
DJ Парти
 
18:45 ч.
Кулинарно шоу с Ути Бъчваров; Изпълнения на самодейни състави
 
20:00 ч.
Концерт на Петър Станоев - Пецата
 
21:00 ч.
Концерт на Сигнал
 



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени