МЕДИИТЕ ЗА НАС
<< 1 2 3 >>
 3.02.2022
Зам.- кметът на Сливен Стоян Марков за Крепостта Туида

Община Сливен се гордее с много туристически награди в последната година. Заради интерес към амбициозните планове на местната администрация в тази насока, Actualno.com потърси ресорния заместник-кмет Стоят Марков.
Actualno.com  
28.12.2020
Сливен става европейски

Градът на 100-те войводи в момента изгражда велоалеи по всички централни булеварди, като инвестира 1 млн. лв. по европейска програма. "След приключване на строителството, което е с краен срок до май 2021 г., ще имаме 9 основни веломаршрута, обединени в обща градска веломрежа.", обясняват от общината.
Публикация на "Перископ"  
31.07.2019
"Аида" на крепостта Туида в Сливен

Едно място, което може би ще се превърне в новата фестивална сцена в България. Пожелавам го искрено на Сливен, жителите и тези, които ще посетят града.... Фина, нежна Таня Иванова като Аида, властна Даниела Дякова – Амнерис, чаровен и всеотдаен Камен Чанев - Радамес, величествен и могъщ Кирил Манолов - Амонасро.
Публикация на "БНР"  
13.03.2019
Древност и съвремие си дават среща в крепостта Туида
 
Късноантичната и средновековна крепост "Туида" няма характерен и разпознаваем силует като Царевец, Бабини Видини кули, Кракра или Цари Мали град да речем. Но пък предлага вълнуваща разходка из останките си, калкото и малка част от тях да са разкрити все още. 
Публикация в desant.net  
7.03.2019
Сливен - град на богата история и традиции, които определят достойно бъдеще
 
Сливен - градът на Стоте войводи, на Сините камъни и на още десетки легендарни символи е съвременен кръстопът на традиции, култури и епохи. Природата, културното и историческото наследство, възрожденската традиция и модерният градски дух са основите, върху които стъпва Община Сливен в амбицията да се нареди сред най-добрите в страната. 
Публикация в "ДАРИК"  
12.02.2019
Участие Община Сливен в Експо 2019
 
Община Сливен ще вземе участие в националното туристическо изложение Експо 2019, което ще се проведе в София, идната седмица. Това съобщи пред Sliveninfo зам.- кметът Стоян Марков.  
Публикация в Sliveninfo.bg  
19.04.2018
Жив мишелов пecpeщa пeceтитeли нa Международно изложение
"Културен туризъм"


"... Дpaко живее в крепост Туида. Той е един от елементите на нашите възcтаноеки от пеpиeда на pанното Средновековие. С него правим демонстрации как в миналото се е изграждала връзката между дивата птица и човека... ".  разказа Мая Иванова, ръководител на крепост "Туида".
Публикация в "24 часа"  
19.03.2018
7 паметника в Сливен, които си заслужава да посетите

Град Сливен е известен с богатото си културно-историческо наследство. Разположен е в подножието на Източна Стара планина, известен е с красивите си природни забележителности и важното си място в националноосвободителното движение. Наречен още тогава като "градът на стоте войводи", днес Сливен пази спомена за бележитите българи, родени в града и спомогнали за неговото развитие. Днес могат да се видят много техни паметници из целия Сливен.
Публикация на iLoveBulgaria  
23.12.2017
Богатствата на Сливен и региона

logo
На 23.12.2017 събота от 12:30 часа по bTV беше излъчено предаването "Богатствата на Сливен и регионана" в рамките на инициативата "Богатствата на България".
Предаване на bTV"  
6.12.2017
Девет причини да се разходиш до Сливен

logo
Какво си чувал за град Сливен? Може би, че е градът на стоте войводи? Или пък че край него се намира красивата местност "Карандила" в природен парк "Сините камъни"? Всичко това е така, но тъй като Сливен предлага много повече от споменатите забележителности, , ти предлагаме маршрут, който вярваме ще ти хареса. Да започваме!.
Публикация в сайта на издателство "Българи"  
17.11.2017
Сливен: така познат и непознат, забележителности, които непременно да посетите

logo
През годините сме се отбивали в Сливен много пъти, предимно като междинна спирка на път към морето. Неведнъж сме се разхождали по главната улица, посещавали сме повечето музеи там... В тази статия искам да ви разкажа за града, за видните личности, свързани с града и за най-интересните забележителности в Сливен.
Публикация в популярния блог за туризъм и пътешествия "Друми в думи"  
1.11.2017
Деца от Милано са сред победителите в първата игра "Стани приятел на Сливен"

Първите награди в кампанията "Стани приятел на Сливен" бяха връчени на участниците от кмета Стефан Радев на 27 октомври 2017 г., съобщиха от общината. Отличените са Мария Игнатова от Сливен, 11-годишният Михаил Лиловски от София, Стефано Франческо Марели (8 год.) от Милано, Паоло Калоян Марели (14 год.), също от Милано, Ася Величкова, Живка Костадинова, Калояна Петрова, Илияна Петрова, Деян Ивалинов.
Публикация в саита на Министерството на туризма на Република България  
19.10.2017
Крепостта Туида посреща гости от близо и далеч!

Късноантичната и средновековна крепост "Туида" в Сливен отново отвори врати за гости от близо и далеч, дошли да си припомнят славата, уменията и бита на българите от далечното минало. На 14 и 15 октомври се проведе третото издание на Средновековния събор "Помни славата – Туида 2017", в който участваха групи за възстановки от цялата страна.
Публикация в саита на Министерството на туризма на Република България  
15.10.2017
Информационен тур в Сливен

От 13 до 15.10.2017 г. в гр. Сливен се проведе инфотур за туроператори от страната, работещи в сферата на входящ и вътрешен туризъм, организиран от община Сливен. В него взеха участие туроператори от София и Велико Търново, председателя на Асоциация на туристическите блогъри, журналист от БНР, председателя на Национална асоциация на малкия и среден бизнес в туризма, представители на интерактивния гид на България – iLoveBulgaria и акад. Драганов с презентация "Вдъхновени от България".
Публикация на iLoveBulgaria  
1.10.2017
Голям интерес към Третия средновековен събор "Помни славата – Туида 2017"

Ежегодно провежданият събор в крепост "Туида" набира все по-голяма популярност . В тазгодишното издание ще вземат участие над 150 реенактора от цялата страна, през 2016г. техният брой е бил 92-ма.
Публикация в "новината.bg"  
10.10.2017
Европейска нощ на учените – Туида

За първа година крепост "Туида" се включи в мероприятията, организирани за Нощта на учените – 2017, с провеждане на "Научно кафене FRESH: Археологията – слово за миналото или вълнението да бъдеш откривател.
Публикация в "ДАРИК"  
29.09.2017
Карнавал "Машината на времето" в Сливен

арнавал под надслов "Машината на времето" ще се състои днес в Сливен. Той се организира от музеите, художествените галерии и Община Сливен и е част от програмата по отбелязване на инициативата "Нощ на музеите".
Публикация в "ДАРИК"  
23.03.2017
Над 1000 карти "Стани приятел на Сливен" вече са раздадени, кампанията е с номинация за голяма награда

Над 1000 безплатни туристически карти от новата кампания "Стани приятел на Сливен" вече са раздадени на туристи и гости на града", обяви зам.-кметът Стоян Марков пред "Труд" . Кампанията започна в края на миналата година, като целта бе да се популяризира историческото и културно наследство на града.
Публикация във вестник "ТРУД"  
8.02.2017
Станете приятели на Сливен!

Това е призивът на местната община, която през ноември 2016 г. стартира информационна кампания за популяризиране на Града на стоте войводи като туристическа дестинация. Тя е част от дейностите, които общината осъществява, за да стимулира развитието на туризма в региона.
Публикация в саита на Министерството на туризма на Република България  
19.01.2017
Не са броени комитите в Града на стоте войводи. Но са много

Кампанията "Стани приятел на Сливен" привлича повече туристи под Карандила  

Всеки, тръгнал по стъпките на борците за свобода в Сливен ще стигне както до къщата-музей "Хаджи Димитър", така и до музейната сбирка, посветена на Добри Чинтулов, авторът на "Стани, стани, юнак балкански" и "Вятър ечи, балкан стене".
Публикация в "24 часа"  
11.11.2016
Кампания "Стани приятел на Сливен" започва от днес в града

Инициативата цели популяризирането на Сливен като туристическа дестинация и повишаване на посещаемостта на туристическите обекти в общината. В туристическите обекти, хотели и заведения ще бъдат разпространени карти с десетте най-значими туристически обекти в общината. Целта е туристите да съберат десет печата, които се поставят при посещение на музей, галерия или друг културен институт. Ще бъдат изготвени карти с десет обекта, участници в кампанията, и най-преките пътища до тях.
Публикация на БТА