logo
 
 
МЕДИИТЕ ЗА НАС
<< 1 2 3 >>
17.3.2016
Нов сайт ще привлича туристи в Сливен


Община Сливен стартира първия си туристически сайт. Той бе представен първото заседание на първия консултативен съвет по туризъм, който след три години започна да функционира отново.
Публикация на "БНР"  
19.12.2016
Крепостта "Туида" спечели годишната награда за туристическа атракция

Най-новото туристическо бижу на Сливен – реновираната крепост "Туида" – спечели надпреварата за годишната награда на Министерството на туризма в категорията "Туристическа атракция/обект". За отличието бяха номинирани 20 обекта в страната, а победителят бе определен с гласуване в интернет, което приключи в полунощ срещу 19 декември.
Публикация във вестник "ТРУД"  
22.12.2016
Наградата на крепост "Туида" поставя Сливен на картата на туризма в България

Статуетка "Златна роза" получи Късноантична и средновековна крепост "Туида" за първото място в конкурса на Министерството на туризма в категория "Атракция/обект". Това стана на официална церемония по връчване на Годишните награди в туризма за 2016 година.
Публикация в "ДАРИК"  
21.12.2016
Наградата на крепост "Туида" поставя Сливен на картата на туризма в България

Статуетка "Златна роза" получи късноантична и средновековна крепост "Туида" за първото място в конкурса на Министерството на туризма в категория "Туристическа атракция/обект".
Публикация в "ТОПНОВИНИ БГ"  
19.12.2016
крепост "Туида" спечели престижна награда, ръководителят на обекта благодари за подкрепата

След оспорвано онлайн гласуване, туристическият обект завоюва първото място в категория "Туристическа атракция/обект" в конкурса на Министерството на туризма.
Публикация в "ТОПНОВИНИ БГ"  
21.12.2016
"Туида" – първа в онлайн гласуване за туристически обект

Крепостта "Туида" край Сливен спечели в онлайн гласуване първото място в категория "Туристическа атракция/обект" в конкурс на Министерството на туризма. Това съобщи ръководителят на крепостта Мая Иванова. Конкурсът е за Годишните награди в туризма за 2016 година.
Публикация в "ДНЕС БГ"  
22.12.2016
Крепостта "Туида" избрана за най-добра туристическа атракция за 2016 година

Крепостта "Туида" край Сливен спечели в онлайн гласуване първото място в категория "Туристическа атракция/обект" в конкурса на Министерството на туризма. За отличието бяха номинирани 20 обекта в страната, а победителят бе определен с гласуване в интернет, което продължи близо две седмици.
Публикация в "Блиц БГ"  
6.9.2016
Историята оживява на крепостта Туида в Сливен

Чували сте за магията на Синята планина и знаете, че Сливен е градът на 100-те войводи. Но сигурно малко от вас са се докоснали до тайните на античната крепост "Туида".
Публикация в саита на Министерството на туризма на Република България  
21.12.2016
Снежанка от Туида


На специално тържество, на "Напоителни системи" ЕАД инж. дядо Коледа раздаде подаръци на 25 малчугани, докато те се забавляваха в компанията на своите родители и една необикновена Снежанка от крепост "Туида".
Публикация в "НАБЛЮДАТЕЛ БГ"  
15.10.2016
Бизнесът в Сливен инвестира в "Туида"

СФонд, в който да се събират пари за реставрация на крепостта "Туида", да направят сливенските хотелиери. Призивът към своите колеги направи Радостин Бозуков, собственик на хотел "Национал", който е най-големият в града на Сините камъни. Бозуков бе сред участниците в дискусия, организирана от вестник "Стандарт" и общината, в рамките на кампанията "Чудесата на България".
Публикация в "ИНВЕСТОР БГ"  
14.10.2016
Министър Десислава Танева участва в дискусия за новите възможности за развитие на туризма в Сливен

Министър Десислава Танева участва в дискусия за новите възможности за развитие на туризма в Сливен. Обществена дискусия на тема "Чудесата на Сливен - нови възможности за развитие на културно-исторически туризъм в региона" ще се състои днес, петък, от 14 часа в Община Сливен.
Публикация в "ДАРИК"  
10.09.2016
Тийм билдинг на Туида!


Тим билдинг с включени в програмата занаятчийски работилници, средновековни игри, демонстрации на военно дело, фолклорна програма и огнено и светлинно шоу, се проведе на 18.06.2016г., зад стените на крепост "Туида".


Публикация в сайта на крепост "ТУИДА"  
22.10.2016
Откриха двудневния събор на античната крепост "Туида"

Стотици граждани и гости на града присъстваха на церемонията по откриването, сред които директорът на Регионалния исторически музей в Сливен Николай Сираков и Мери Радева - археолог, допринесла за разкриването и възстановяването на античната крепост край Сливен през 80 години на 20 век.
Публикация в "ДАРИК"  
14.10.2016
Кметът Стефан Радев: Сливен има потенциал за развитие на туризма

"Сливен има потенциал за развитие на туризма заради богатото си културно-историческо наследство и природните дадености". Това заяви кметът Стефан Радев по време на дискусията "Чудесата на Сливен".
Публикация в "ДАРИК"  
14.10.2016
"Туида" посреща гости от близо и далеч

Уникалната късноантична и средновековна крепост "Туида" е притегателна точка за гости от близо и далеч. Тя се намира на хълма "Хисарлъка" в североизточната част на Сливен, непосредствено до квартал Ново село. В миналото местността е била населявана от тракийски племена, антични римляни, средновековни българи. Копирано от standartnews.com.
Публикация в "СТАНДАТ"  
3.9.2016
Празнуване на рождени дни организира античната крепост "Туида"

През следващия месец предстои празнуването на детски рожден ден на крепостта.
Публикация във "ФОКУС"  
 
 


Тел. + 359 44 611 123   Контакт 
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com     << Начало
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени