23.05.2022  Награди за учители от община Сливен
На тържествен концерт бяха наградени с почетни отличия учители от община Сливен

  
24 май от 18.30 часа, Зала "Сливен"  

В зала "Сливен" се състоя тържествен концерт, на който учители от общината, бяха наградени с почетни отличия за приноса и дейността си в образователната система. По традиция, в навечерието на празника на българската просвета и култура, се присъжда наградата на Община Сливен на името на Аргира Жечкова – една от най-видните представителки на девическото образование в Сливен, основателка на благотворителното дружество "Майчина длъжност" и родолюбива българка.

Тазгодишният носител на наградата е директорът на Спортно училище "Димитър Рохов" - Наташа Иванова. Тя бе номинирана от педагогическия съвет на училището. По лични и уважителни причини носителят на приза не присъства на официалната церемония. С решение на Обществената комисия за определяне на носителката на наградата "Аргира Жечкова" за 2022 г., диплом получиха всички преподаватели, които бяха номинирани за приза. Това са Анета Койчева-Иванова – старши учител по биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда и информационни технологии – Профилирана хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" – гр. Сливен, Катя Ангелова – главен учител – Детска градина "Вержин и Хаик Папазян". Диплом получиха също Мариана Христова – старши учител по математика и информатика – Средно училище "Константин Константинов", Таня Вълчева и Татяна Йотова – главен учител по български език и литература в Средно училище "Христо Ботев" – Айтос. Те получиха своите отличия от кмета Стефан Радев, който ги поздрави за избора им и за това, че са се посветили на трудната, но благородна професия – учител.

"24 май е и ден, в който да благодарим на своите учители. Едно огромно "Благодаря!" на всички мои преподаватели и на всички хора в образователната система", заяви кметът Стефан Радев. На церемонията бяха връчени и почетни отличия "Неофит Рилски" на Министерството на образованието и науката за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование. Носителите за 2022 г. са - Наташа Иванова, директор на Спортно училище "Димитър Рохов", Величка Ненчева – старши учител по история и цивилизации в Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов", Катя Вълева – директор на Детска градина "Надежда" и Галина Георгиева – гл. учител по математика в Средно училище "Пейо Яворов". Отличията връчи Кристияна Станкова – началник на Регионалното управление на образованието – Сливен.

Сред официалните гости в залата бяха председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, областният управител Веселин Вълчев, представители на институциите в града, учители и граждани. Цветя и поздравителни адреси бяха получени от името на народните представители Десислава Танева и Мария Белова.

Тържествената вечер бе съпроводена с концерт на Сливенския симфоничен оркестър под диригентството на маестро Димитър Караминков и със специалното участие на Красимир Аврамов.

ПРОГРАМА НА МАЙСКИТЕ ДНИ НА КУЛТУРАТА "СЛИВЕНСКИ ОГНЬОВЕ"
3.05.2022 - 30.05.2022


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени