Театрална постановка "Лазарица"
моноспектакъл на Димитър Марков

Източник: Драматичен театър "Стефан Киров"
Позоваването на източника е задължително.  

19.00 часа, ДТ "Стефан Киров"    

    "Лазарица" – един съвременен прочит на писаната през 1979 г. за големия Григор Вачков пиеса предлага Сливенският театър.

Многократно е поставяна в различни театри в България знаковата Радичкова пиеса за Лазар, който всеки сезон остарява с десет години на кичестата круша със свраче гнездо и емблема на орел върху ствола. Радичков е написал моноспектакъл за един артист и въображаемо, ожесточено от човешкото предателство куче. Сякаш този човек стои на някаква кула и в последните си минути на този свят си представя как животът е минал покрай него и през него...

Минаването на Лазар през четири сезона, по пътя към смъртта, не става по логиката на психологическия, на реалистическия театър. Кое ражда Радичковия абсурдистки поглед към битието?

Светът, в който живее българинът, става все по-парадоксален с разминаването между думи и дела, между лицемерния морал и безчестните действия. Радичков пише: "Човекът е същество хитро и умно, макар че през живота си повече хитрува, отколкото да усъвършенства ума си. Обикновено накрая остава излъган, обаче това не бива да му се казва."

ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИИ НА ТЕЛ.: 0887363034
БИЛЕТИ - 13 ЛВ. И 16 ЛВ. В ЗАВИСИМОСТ ОТ ПОЯСА



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени