10.04.2021  Носител на наградата "Аргира Жечкова" за 2023 година е Веселина Тонева

 
  
Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  
  

Тазгодишният носител на наградата "Аргира Жечкова" е Веселина Тонева. Тя е главен учител по български език и литература в Профилирана природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов", доказан професионалист и активен общественик.

    


Номинирана  е за наградата от Инициативен комитет, съставен от родители и общественици. Подкрепена е също от Институт за български език "Проф. Любомир Андрейчин" при Българска академия на науките, Профилирана природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов" и Регионален исторически музей – "Д-р Симеон Табаков".

До 2005 г. Тонева работи в Профилирана хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов", след което продължава професионалния си път в Профилирана природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов". От постъпването си в гимназията започва издаването на училищния вестник "Будител", който продължава да излиза и до днес. Създава група за художествено слово, която участва в училищни и общоградски тържества, а също и в прояви на Регионалното управление на образованието – Сливен. Включва се активно в различни общоградски инициативи - отбелязването на 200 години от рождението на Добри Чинтулов, поставянето на паметна плоча на българското военно гробище в унгарския град Харкан, общоградско състезание "Пиша и чета правилно".

От 2016 г. насам по нейна инициатива се провеждат ежегодно публични диктовки по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост.

Наградата ще й бъде връчена на тържествен концерт на 23 май в зала "Сливен".


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени