logo  
<< Предтоящи събития Архив на изминалите събития >>
декември ноември октомври септември август
 
 
 
30.11.2016  В Сливен заседава Консултативният съвет по туризъм  
Kонсултативният съвет по туризъм, който работи към Община Сливен, проведе първото си заседание. На него бяха обсъдени възможностите за развитие на туризма в града и региона.
27.11.2016  Куклено представление "За принцесата, която..."  
11.00 часа, в салона на ДКТ - Сливен  Автор: Проф. Дора Рускова, Постановка: Проф. Дора Рускова, Режисьор: Ева Кьосовска Сценография: Благовеста Василева, Музика: Елена Иванова, Кукли и костюми; Анна Пулиева  / в рамките на инициативата Нощ на театрите /
23.11.2016  Изложба "Портрети" на Георги Илиев в ХГ "Димитър Добрович"  
10.00 часа, Художествена галерия "Димитър Добрович"  В градската художествена галерия "Димитър Добрович" е експонирана изложба "Портрети" на фотограф-худажника Георги Илиев-член на Националната фотографска академия.
23.11.2016  Потомци на сливенски войводи положиха клетва на Кушбунар  
Проектът е финансиран от фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен" чрез Дарителски кръг.
22.11.2016  Театрална постановка: "Нашенски мераци"  
Театрално- музикален център – Кърджали гостува в Сливен със спектакъла "Нашенски мераци" по текстове на Чудомир.
25.11.2016  Монтираха коледната елха в Сливен  
12-метра е коледната елха в Сливен. Тя беше монтирана пред сградата на Общината в ранния следобед днес.
23.11.2016  "Есен по ноти" в Сливен  
12.00 часа, Военния клуб  
Първи Национален фестивал "Есен по ноти" за формациите за поп и рок изпълнители към Военните клубове в страната ще се проведе в Сливен.
20.11.2016  Първите туристи в рамките на кампанията "Стани приятел на Сливен"
 
Само няколко дни след официалния старт на кампанията "Стани приятел на Сливен", вече имаме и първите туристи, които проявиха интерес към нея и получиха своите карти с печат.
13.11.2016  Куклено представление "Палавата питка"  
11.00 часа, в салона на ДКТ - Сливен  Автор и режисьор: Ивет Лазарова-Торосян, сценография: Диана Узунова - Тодорова, музика: Гергана Василева, участват: Велислава Маринкова, /Константина Самарджиева, Ангел Калев
12.11.2016  Писателят Владимир Зарев гостува в Сливен  
На 18 ноември /петък/ 2016г., Издателска къща "Хермес" ще гостува на читателите на Регионална библиотека "Сава Доброплодни" и на сливенското гражданство и ще представи най-новите си издания от български автори.
12.11.2016  Авторска фотографска изложба на Иван Пастухов - "Arigato Japan"  
17.30 часа, Художествена галерия "Димитър Добрович"  На 17-ти ноември, в 17.30ч., в Художествена галерия "Димитър Добрович" - Сливен, бул. "Цар Освободител" 13 ще бъде открита авторска фотографска изложба на Иван Пастухов - "Arigato Japan".
11.11.2016  Започна кампанията "Стани приятел на Сливен"  
Кметът на Сливен Стефан Радев обяви началото на кампанията "Стани приятел на Сливен". Инициативата е част от дейностите, които Община Сливен осъществява с цел развитие на туризма в града и региона.
12.11.2016  Регионален шампионат по спортна акробатика се провежда в Сливен  
Над 80 състезатели участват в Регионален шампионат по спортна акробатика днес в Сливен. Организатори на събитието са СК "Стефан Данчев", Община Сливен и спонсори.
11.11.2016  В Сливен се проведе турнир по футбол за деца  
Турнир по футбол за деца се проведе в сливенската спортна зала "Асеновец". Проявата се организира от клуб "Сините камъни". В състезанието участваха шест отбора от Сливен и един от Бургас.
 9.11.2016  Конкурс за коледна картичка  
В навечерието на най-чакания, най-обичания празник, РБ "Сава Доброплодни" организира за осма поредна годинаКонкурс за коледна картичка"Коледна магия". За да се включите внего,нарисувайте красива коледна картичка.
 9.11.2016  Театрална постановка: "Случайната смърт на един анархист"  
19.00 часа, ДТ "Стефан Киров"  Постановка: - Иван Панев, сценография - Вячеслав Парапанов, превод - Благой Попов.   / постановка на Драматичен театър "Стефан Киров"  / 
 9.11.2016  Поставиха указателни табели към библиотеките в Сливен  
Табели, които указват пътя към библиотеките в града и 12 населени места по проект "Пътят към библиотеката" на фондация "Глобални библиотеки – България", са поставени от Сливенска община.
 8.11.2016  С тържествен концерт възстановиха събора в село Тополчане  
С тържествен концерт беше възстановен съборът в село Тополчане. Събитието беше уважено от министъра на земеделието и храните Десислава Танева, кмета на Сливен Стефан Радев, председателя на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници, жители и гости на Тополчане.
 8.11.2016  Село Гавраилово отбелязва своя празник на "Св. Архангел Михаил"  
Церемония по поднасяне на венци и цветя на паметника на загиналите за свободата на България се проведе в Гавраилово. Събитието е част от програмата на кметството за отбелязване празника на селото - 8 ноември.