logo  
<< Предтоящи събития Архив на изминалите събития >>
декември ноември октомври септември август
21.08.2016  Община Сливен се включва в Европейската седмица на спорта  
Община Сливен ще се включи в Европейската седмица на спорта, която ще се проведе от 10 до 17 септември. Предвиждат се различни спортни прояви за насърчаване на физическата активност при децата и възрастните.
28.08.2016  Откриване на новопостроената църква в село Мечкарево  
Присъстваха премиерът Бойко Борисов, министрите Десислава Танева и Румяна Бъчварова, кметът на Сливен Стефан Радев, общински съветници, народни представители, жители и гости на Мечкарево.
26.08.2016  Възстановят култовата пейка "Пеперуда" в м. Голяма Чаталка  
В м. Голяма Чаталка бе монтирана и възстановена пейка "Пеперуда". Инициативата е на ДПП "Сините камъни", съвместно с морските пехотинци от полигона Ново село и авторът на Пеперудата Станимир Петров.
20.08.2016  Национален събор на каракачаните в местността "Карандила"  
На 20 август 2016 август в местността Карандила (Сливенско), се проведе 25-ти Събор на Каракачаните в България.
26.05.2016  Концерт на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен  
26. 05 от 19 часа, Средновековна крепост "Туида"
На 26. 05 от 19 ч. в Средновековна крепост "Туида" се проведе концерт на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен. Събитието закри Майските дни на културата "Сливенски огньове 2016".
25.05.2016  Детски панаир Сливен  
Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). 
 9.06.2016  Евробазар "Сливенският продукт – с европейско качество"  
В него със своя продукция участват производители от Сливен и региона. Целта е да се популяризира местният бизнес, качествената и здравословна продукция от региона. Инициативата е във връзка с Европейската зелена седмица Green Week.
11.04.2016   Младежки Фестивал за Театър "Сливенски вятър"  
Младежкият Фестивал за Театър "Сливенски вятър", се организира от Фондация "Обществен Дарителски Фонд Сливен" със съдействието на Община Сливен.
23.05.2016  Kонцерт на Васил Найденов в Сливен  
пл. "Хаджи Димитър"  

Дарителска кампания за реставриране на Паметника на VI артилерийски полк  
Община Сливен организира кампания за набиране на средства за реставрирането на Паметника на загиналите от VI артилерийски полк, който се намира в двора на бившия Зенитен полк в гр. Сливен.
 1.07.2015  Кураторски проект "Фрагменти" - 2015  
Откриване: 18.00 часа,   Галерия "Май"  В галерия "Май" беше осъществен кураторският проект "Фрагменти", с вдъхновители и инициатори Тодор Терзиев, Благовеста Желязкова, Елеонора Терзиева и Стефко Кънев.