26.08.2016  Възстановят култовата пейка "Пеперуда" в м. Голяма Чаталка 

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

В м. Голяма Чаталка ще бъде монтирана и възстановена пейка "Пеперуда". Това ще стане днес, 26 август, от 12 часа. Инициативата е на ДПП "Сините камъни", съвместно с морските пехотинци от полигона Ново село и авторът на Пеперудата Станимир Петров.

Според историята, преди няколко години на Голяма чаталка авторът Станимир Петров монтира пейка "Пеперуда". Решението си да я направи там, е че в България има няколко енергийни места и едно от тях е Голяма чаталка. За съжаление недоброжелатели я разрушават. Морските пехотинци от Ново село харесват нашия Природен парк "Сините камъни". Виждат Пеперудата и решават да предложат на Дирекцията на Природния парк съвместен проект между двете организации за възстановяването й. Природният парк "Сините камъни" издири автора, взе разрешение от Българското Дружество за защита на птиците ( преди години не са били положително настроени към изграждането на пеперудата ).

В Природозащитния туристически център "Сините камъни" се проведе среща между Кевин Стюарт - капитан-ръководител екип цевилни дейности към морската пехота на САЩ, директора на ДПП "Сините камъни" - инж. Ирина Петрова и автора Станимир Петров. Срещата протече в приятелска дух и се взе решение морските пехотинци финансово да помогнат възстановяването на пейката "Пеперуда". Изграждането и възстановяването на пейката "Пеперуда" има двояко значение. Природният парк "Сините камъни" е защитена територия и е известна с богатото си разнообразие на около 1000 вида пеперуди.

Другото значение е в духовен аспект. Пейката "Пеперуда" ще бъде възстановена с цел, човек да може да се уедини и да медитира на това високо енергийно място. Както пеперудата преминава от цикъл грозно имаго и се превръща в красива пеперуда, така и човекът седнал на пейката и отдал се на медитация да може да премине от един по-несъвършен материален свят към един по-съвършен духовен свят.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени