21.08.2016  Община Сливен се включва в Европейската седмица на спорта

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Община Сливен ще се включи в Европейската седмица на спорта, която ще се проведе от 10 до 17 септември. Предвиждат се различни спортни прояви за насърчаване на физическата активност при децата и възрастните.

Ще бъде изготвен график за свободен достъп до спортните зали в града. В един ден от седмицата ще се проведат и занимания на открито. Европейската седмица на спорта се организира от Министерството на младежта и спорта за втора поредна година, под егидата и със съдействието на

Европейската комисия. Община Сливен се включва за първи път. Днес, на работна среща при заместник-кмета по хуманитарни дейности Пепа Чиликова, започна обсъждането на детайлите по провеждането на проявите.

"Идеята ни е повече хора на различна възраст да се включат в нашите инициативи. В спортните зали ще се провеждат открити тренировки по различни видове спорт и така всеки може да избере кой е най-подходящ за него. Трябва да работим за насърчаване на редовната физическа активност, защото е важна за нашето здраве", каза Пепа Чиликова.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени