9.11.2016  Започна кампанията "Стани приятел на Сливен" 

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Кметът на Сливен Стефан Радев обяви началото на кампанията "Стани приятел на Сливен". Инициативата е част от дейностите, които Община Сливен осъществява с цел развитие на туризма в града и региона. Основната й цел е повишаване на посещаемостта на културно-историческите забележителности в града, увеличаване на приходите от билети и входни такси, популяризиране на възможностите за културно-исторически туризъм и привличане на повече туристи в Сливен.

Началото на кампанията беше поставена на нарочна пресконференция, на която бяха поканени представители на културни институти в града.

"Приветствам и подкрепям тази инициатива, защото тя подчертава важността на културно-историческото наследство за развитие на туризма и това, че общината застава зад кампании, свързани с неговото популяризиране", заяви кметът Стефан Радев.

Експертът по туризма в Община Сливен Елха Михайлова съобщи, че обектите, които са включени в кампанията, са Регионален исторически музей, Къща-музей "Хаджи Димитър", Къща-музей "Сливенски бит", Антична крепост "Туида", Художествена галерия "Димитър Добрович", Къща ""Миркович", Зала "Сирак Скитник", Къща-музей "Добри Чинтулов", Музей на текстилната индустрия и туристически информационен център на ПП "Сините камъни".

На представители на културните институти в града кметът Стефан Радев връчи карти с уникален номер, в които са вписани десетте обекти и десет печата за всеки музей или галерия поотделно. Карта с уникален код получиха и журналистите, които присъстваха на пресконференцията.

Всеки турист, посетил един от включените обекти, може да получи безплатно карта, в която се слага печат на съответния обект. Когато туристът посети и останалите девет обекта и събере всички печати, той може да сканира картата и да я изпрати на електронната поща на новосъздадения туристически сайт –www.infotourism.sliven.bg. Това му дава право да участва в томбола с награди, която ще се проведе по време на празника на града - Димитровден през 2017 г. на специално организирано за целта събитие.

Кампанията "Стани приятел на Сливен" включва и конкурс за есе на тема: "Аз станах приятел на Сливен, защото……..", конкурс за снимка на тема: "Сливен ме изненада приятно с ………..", конкурс за рисунка, картина или плакат на тема:"Ще се върна отново в Сливен, за да видя пак………". Материалите може да се изпращат през цялата година, но не по-късно от 1.09.2017 г. на адрес: гр.Сливен 8800 ул. "Георги Сава Раковски" 10, Туристически информационен център. Специално създадена комисия ще избере най-добрите от всяка категория.

Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи – до 18 години, от 18 до 40 години, над 40 години. Най-добрите есета ще бъдат публикувани, а най-добрите снимки и картини ще участват в изложба, която ще се подреди по време на проявите по случай празника на град Сливен през следващата година.

Елка Михайлова обяви, че предстои и изработването и отпечатването на карти, в които ще бъдат включени десетте обекта и маршрутите за най-лесен достъп до тях. Това ще помогне на туристите в придвижването им в града. Тези карти ще могат да се закупят от туристическия информационен център и от всеки културно-исторически обект в Сливен.

Заместник-кметът Стоян Марков заяви, че с тази кампания днес се дава старта на един още по-голям дългосрочен проект, включващ различни инициативи за подобряване популярността и развитието на град Сливен и региона. "Проектът е част от програма ни за управление на Община Сливен за мандат 2015- 2019г. и има отношение към местното и регионално развитие, туризма и привличането на инвестиции", каза Марков. Той съобщи за две от инициативите. Първата е "Посланици на добра воля на Сливен по света" и е насочена за сливналии и приятели на Сливен, намиращи се в различни части на земното кълбо, които желаят да помогнат за популяризиране и развитието на нашия град и община от мястото където се намират, живеят, учат или работят. Втората инициатива е свързана с изработка, обсъждане и поставяне на подходящо място в центъра на града надпис "Аз обичам Сливен", посочи още Марков.





Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени