8.11.2016  С тържествен концерт възстановиха събора в село Тополчане


Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

С тържес твен концерт след дългогодишно прекъсване беше възстановен съборът в село Тополчане. Събитието беше уважено от министъра на земеделието и храните Десислава Танева, кмета на Сливен Стефан Радев, председателя на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници, жители и гости на Тополчане.

Концертът се състоя в залата на обновеното Народно читалище "Д-р Петър Берон – 1934", която се оказа тясна за желаещите да присъстват на проявата, където чрез песни и танци бяха показани традициите и обичаите на селото.

"Изключително се радвам, след няколко години отново се събрахме, за да отпразнуваме възстановения събор на село Тополчане. Благодаря за усилията да възстановим това читалище и най-вече всички заедно да възстановим традицията отново на 8 ноември да се провежда събор и родовете да си дават среща", заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева, чийто корен е от Тополчане. Тя отправи послание към присъстващите на концерта да събират и съхраняват историята на родовете в селото. "Нека забравим дрязгите между нас, защото само уединението и общите усилия могат да доведат до нещо добро", каза още Десислава Танева.

Приветствие отправи и кметът Стефан Радев, който поздрави присъстващи с празника "Св. Архангел Михаил" и с обновеното читалище. "Ако има човек, който е работил най-много за обновяването на читалището и тази прекрасна зала, това е министър Танева. Вие като жители на Тополчане, имате всички основания да се гордеете с нея", каза Стефан Радев.

В празничната вечер участие взеха Фолклорен клуб "Сливенци", Детска група "Фолклорни ритми" към училище "Св. Паисий Хилендарски" , оркестър "Тополите" и др.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени