25.11.2016  Изложба "Портрети" на Георги Илиев в ХГ "Димитър Добрович"

В градската художествена галерия "Димитър Добрович" е експонирана изложба "Портрети" на фотограф-худажника Георги Илиев-член на Националната фотографска академия. В изложбата са представени над 40 творби – портрети на известни личности, гостували по различни поводи в Сливен.

Някой от тях са носители на голямата награда на община Сливен на името на Добри Чинтулов. Показани са портрети на актьори, които са работили в Драматичния театър в Сливен и на други известни личности от града. Портетите са изработени с фотографските техники соларизация, графика, колаж. Приложен е светлинен ретуш при композиране на портретната картина. "С подобни композиционни решения се търси по-голямата изобразителна сила на портрета, наситена с психологизъм и характерологията на портретирания", споделя авторът.

Сред картините са "Усмивката на фотографа", снимката е на фотографа бай Хаик, правил портрети на открито на стария пазар, правена през 60 години на миналия век. Показани са снимки на Йорданка Христова, Петър Слабаков, Асен Макасчиев, Стоянка Мутафова, Николай Мандаджиев, Русчо Симеонов, Слава Рачева, НВПС Иоаникий, Георги Парцалев, Васил Михайлов, Илия Бешков, Тодор Терзиев, Апостол Карамитев, Иван Кондов, Петър Стефанов – Петър мим, Димитър Шиваров, Генко Генков, Петър Добрев и други.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 ХГ "Димитър Добрович"   

<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени