logo  
<< Предтоящи събития Архив на изминалите събития >>
декември ноември октомври септември август юли юни май април март февруари януари
 
28.05.2020  Възстановяват Колоездачната обиколка на България  
Има вероятност през настоящата година Сливен отново да бъде етапен град от Колоездачната обиколка на България. Това съобщи днес кметът Стефан Радев при  символичния старт на изграждането на новите велоалеи в града.
28.05.2020  Стартираха дейностите по изграждане на велоалейната мрежа  
В Сливен официално стартираха дейностите по изграждане на велоалейната мрежа в града. Планирането и проектирането й е част от проекта за интегрирания градски транспорт и представлява последният компонент от изпълнението му.
28.05.2020  Записвания за лятна детска занималня в Библиотека "Зора"  
И през тази лятна ваканция Библиотека "Зора" ще организира детска занималня, която е безплатна и ще се проведе през месеците юни и юли 2020 година . Предназначена е за деца от 5 до 10 години, които трябва да са регистрирани като читатели в библиотеката.
28.05.2020  Сливенският театър се завръща след принудителната раздяла  
Част от камерните представления на театъра ще се играят в общия двор на трите гимназии: ПМГ "Д. Чинтулов", ТОХ "Акад. Н. Николов" и ГПЗЕ "Захари Стоянов" с начален час 20.30 часа, а за най-малките зрители - събота от 11 часа.
17.02.2020  Самостоятелна изложба на Георги Веснаков  
Откриване: 27.05.2020, 17.30 часа, пред Галерия "Май"  Изложбата е подредена в галерията, а откриването ще се състоя пред нея, като част от предпазните марки против разпространението на корона вируса.
26.05.2020  Съборът в Самиулово няма да се проведе тази година
отменено
 
Традиционният събор в сливенското село Самуилово на 3 юни няма да се проведе тази година. Причината е предотвратяване струпването на много хора на едно място заради епидемиологичната обстановка в страната и недопускане на масово придвижване между населените места.
24.05.2020  24 май в Сливен  
Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, бе отбелязан в Сливен с кратка церемония. Под звуците на българския химн бе издигнат националният флаг.
24.05.2020  На 24 май в Сливен ще звучи "Върви, народе възродени"  
Заради голямото значение, което датата има за всеки българин, Община Сливен ще организира кратка церемония по традиционното поднасяне на гирлянд пред паметника на Хаджи Димитър.
22.05.2020  Инициатива "Преоткрий България"  
Инициативата "Преоткрий България" ще подкрепя туристическия бизнес. Тя обединява местни и международни компании, държавни институции и професионални асоциации в подкрепа на туристическия сектор.
15.05.2020  Музеят на текстилната индустрия отваря врати за посетители  
На основание заповед на министъра на здравеопазването Музеят на текстилната индустрия отваря врати за посетители от 18 май 2020 г. при спазване на необходимите пртивоепидемични мерки:
15.05.2020  ДТ "Стефан Киров" готви представления на открито  
Сливенският драматичен театър "Стефан Киров" се подготвя за организиране на представления на открито. В момента се водят разговори за уговаряне на подходящо за целта пространство в центъра на Сливен.
12.05.2020  Инициатива "Месец на образованието"  стартира в Сливен  
Регионалното управление по образование в Сливен стартира инициативата "Месец на образованието". Ето и основните моменти: Панорама на образованието – 2020; Послания на ученици до връстниците им; Награда "Златно сърце"; Дейности на училищата от област Сливен
 9.05.2020  4 години след премиерата на спектакъла "Приказка за Европа"  
Преди 4 години, на 9 май 2016 година Информационен център "Европа Директно Сливен" и Арт-център "Седем" представиха спектакъла "Приказка за Европа", посветен Деня на Европа.
10.05.2020  Сливен отбелязва 180 години от рождението на Хаджи Димитър  
180 години от рождението на легендарния войвода Хаджи Димитър се навършват днес. От името на сливенските граждани цветя пред паметника му поднесоха кметът на Сливен Стефан Радев, областният управител Чавдар Божурски и председателят на Общинския съвет Димитър Митев.
 9.05.2020  Национален фестивал на детската книга  
23 до 25 септември 2020 година
Определени са нови дати за провеждане на XXII Национален фестивал на детската книга - Сливен, 2020 г. Ако ситуацията позволява, той да бъде проведен през м.септември – от 23 до 25 септември.
 8.05.2020  крепост "Туида" край Сливен отваря врати за посетители  
крепост "Туида" край Сливен отваря врати за посетители при ограничение в услугите. Посещенията на крепостта ще се осъществяват при спазване на всички противоепидемични мерки – максимално по 2-ма души, в закритите части на обекта;
 7.05.2020  Денят на Европа във време на извънредно положение и пандемия  
Поради извънредните обстоятелства, свързани с извънредното положение в България и пандемията на коронавируса, информационният център Европа Директно – Сливен няма възможност да проведе своите традиционни събития, посветени на Деня на Европа – 9 май.
 7.05.2020  Конкурс "Спомен за бъдещето – послание до моето бъдещо Аз"  
РИМ "Д-р Симеон Табаков" - Сливен и Художествена галерия "Димитър Добрович" – Сливен организират Онлайн конкурс на тема "Спомен за бъдещето - послание до моето Аз". Конкурсът е насочен към децата и тийнейджърите - от 5 годишна възраст до 19 години включително,
 6.05.2020  Поздравление на кмета Стефан Радев по повод Гергьовден  
Поздравление на кмета Стефан Радев по повод 6 май – Гергьовден, Деня на храбростта и празника на Българската армия.
 6.05.2020  Отмяна на Народните борби в Желю войвода
отменено
 
Традиционните народни борби в село Желю войвода на 6 май няма да се проведат тази година поради епидемията от Ковид-19. При промяна в ситуацията и подходящи условия проявата може да се проведе на по-късен етап, за което обществеността ще бъде уведомена.
Община Сливен отменя всички събития от културния календар до края на май  
Във връзка с обявеното извънредно положение в страната и вероятността за неговото удължаване, Община Сливен отменя всички събития от културния календар до края на месец май.
Информация за коронавирус COVID-19  
Община Сливен продължава да предприема нови мерки, свързани с превенцията срещу разпространението на коронавирус COVID-19. Тук можете да намерите важна актуална информация.
 

Тел. + 359 44 611 123   Контакт 
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com     << Начало
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени