9.05.2020  4 години след премиерата на спектакъла "Приказка за Европа"

 
 
Източник: europedirect-sliven.eu
Позоваването на източника е задължително.
  

На 9 май 2016 година Информационен център "Европа Директно Сливен" и Арт-център "Седем" представиха спектакъла "Приказка за Европа", посветен Деня на Европа.

В него участваха деца от театралната трупа към Арт-центъра, с ръководител Вяра Начева. 4 години след спектакъла ви срещаме с един от участниците в него – Ева Джевизова.

Ева, преди 4 години участва в спектакъла "Приказка за Европа", посветен на 9 май – Деня на Европа. Каква беше твоята роля в спектакъла?   

– Моята роля беше на принцеса Европа, която преминава през различни етапи от своя "живот". Осъзнах, че с времето принцеса Европа израства, има по-разумни решения и става по-силна.

Какви спомени пазиш за подготовката на постановката и представленията на сцена?   

– Подготовката на постановката беше изключително приятен процес, защото всички работихме с желание за общата кауза да създадем едно произведение на изкуството, което ще може да даде достатъчно ясна представа на зрителя какво са Европа и Европейският съюз, да обогати неговите представи и обща култура. Това си мислех, докато подготвяхме постановката.

 
 
Какво научи за Европа от тази постановка?   

– Научих, че Европа става все по-силна, когато държавите-членки на ЕС се увеличават, защото колкото повече умни глави има в Европа и в ЕС, толкова по-добре за обществото. Заедно сме силни.

Спектакълът промени ли мнението ти за ЕС? Какво си мислеше за ЕС тогава и какво мислиш днес?
  

– Спектакълът може би малко промени мнението ми за ЕС. Преди си мислех, че държавите-членки са просто избрани на полуслучаен принцип. Докато сега осъзнавам, че всяка една държава от ЕС е приета, заради набор от качества, които притежава… Колкото по-различна и интересна е държавата, толкова по-добре за ЕС, защото различните държави могат да дадат мнението си по даден въпрос и да се постигне консенсус. Различията не трябва да са фактор. Напротив, различията трябва да ни обединяват в изборите ни.

Има ли нещо в спектакъла, което те разсмива и днес?   

– Това, което ме разсмива и днес, е, че България толкова късно се присъединява към ЕС.





Информационен център "Европа Директно – Сливен" е част от информационната мрежа Europe Direct и се поддържа от Фондация Европейски младежки инициативи, съфинансиран от Европейския съюз. "Европа Директно" е информационен център, който помага на гражданите да намерят отговорите на своите въпроси за Европейския съюз.

Центърът предлага всякакъв вид информация, свързана с Европейския съюз, включително за това какви са Вашите права и възможности като гражданин на Европейския съюз и как да ги използвате. Центърът може да предложи отговори на общи въпроси, а така също ако имате съвсем конкретен и специфичен въпрос може да Ви насочи към най-добрия източник на информация и консултации на европейско, национално, регионално и местно ниво.

За общи въпроси относно ЕС, можете да се свържете също и с Центъра за връзка Europe Direct или да се обадите на безплатната телефонна линия от всяка точка на Европа 00 800 67 89 10 11
или онлайн на https://europedirect.europa.eu
Съфинансирано от
Европейския съюз
  

 


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени