29.05.2020  Стартираха дейностите по изграждане на велоалейната мрежа в града

 
 
Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

В Сливен днес официално стартираха дейностите по изграждане на велоалейната мрежа в града. Планирането и проектирането й е част от проекта за интегрирания градски транспорт и представлява последният компонент от изпълнението му.

"Продължаваме концепцията, на която залагаме, и за която говорим отдавна – в придвижването в града с приоритет да бъдат пешеходците, велосипедистите и накрая автомобилистите", заяви кметът Стефан Радев пред журналисти. По думите му така ще се увеличи безопасността на велосипедистите на пътя и тяхното придвижване, ще се стимулира и ежедневното ползване на велосипеди в градска среда.

"Безспорно това ще породи известни противоречия и недоволство между участниците в движението, но градът ни разполага с тази инфраструктура и трябва да осигурим пространство за велосипедното движение в тези параметри", каза още кметът.

Сред присъстващите днес беше и зам.-кметът по икономическото развитие Стоян Марков, който представи дейностите по проекта. Общата дължина на велоалеите, които предстои да бъдат изградени е към 10 км. Част от трасетата ще бъдат изградени по булевардите "Христо Ботев", "Панайот Хитов", "Георги Данчев", "Бургаско шосе". Проектът предвижда изграждането на двупосочни алеи и по булевардите "Братя Миладинови", "Хаджи Димитър", "Стефан Караджа", "Шести септември" и улица "Радой Ралин", както и еднопосочна велоалея по ул. "Георги Сава Раковски".

По думите на кмета Стефан Радев в момента текат преговори с Българския колоездачния съюз, който смята да възобнови Международната колоездачна обиколка на България.

"Ще се радваме Сливен да бъде избран за етап от тази обиколка. Това е старо и обичано състезание, а нашият град е известен с традициите си в колоезденето".

По отношение на изпълнението на проекта, кметът пожела успех на строителната фирма и ремонтните дейности да приключат в срок и съгласно всички изисквания. "Най-важно е накрая да се поздравим с качествено изпълнение. Градът ни е много подходящ за този вид транспорт и ще положим усилия в посока хората да се движат свободно и безопасно с велосипеди. Ще се радвам броят им да се увеличава все повече. Част от пространството за движение на автомобилите ще бъде ограничено, но трябва да осъзнаем, че това е модерният път за развитието на един град", заяви още кметът Радев.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени