10.05.2020  Денят на българската просвета и култура
и на славянската писменост – 24 май в Сливен


 
Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, бе отбелязан в Сливен с кратка церемония. Под звуците на българския химн бе издигнат националният флаг.

"24 май е най-светлият и най-българският празник. Днес използваме възможността да благодарим на учителите, на съвременните будители и културните деятели, които продължават да работят за утвърждаването на българския дух и реч, за да могат да се чуват все по-силно и по-ясно от нашите деца"  , заяви Стефан Радев. Той използва случая да поздрави екипите на Регионалното управление на образованието и училищата в града, които през целия месец подготвяха и провеждаха различни инициативи, свързани с днешния празник.

Тази година традиционният гирлянд пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци поднесоха началникът на РУО-Сливен Милена Чолакова, директорът на РИМ "Д-р Симеон Табаков" д-р Николай Сираков и директорът на Националната художествена гимназия Александър Дойчинов. В честването се включиха областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет Димитър Митев и общински съветници, директори на културните институти.

В духа на празничния ден, по инициатива на кмета Стефан Радев, в знак на уважение и почит към учителите, които се справят с работата си в необичайната ситуация и към всички просветни дейци, от Градския часовник днес зазвуча мелодията на химна на просветата "Върви народе възродени".




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени