14.12.2021 Топ спортистите на Сливен за 2021 г. бяха отличени с награди на Общината

 
Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

На официална церемония тази вечер бяха връчени наградите на Община Сливен на 10-те най-добри спортисти, треньор, отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и бъдещи звезди на Сливен за 2021 г. Победителите в престижната класация бяха избрани от експертна комисия от треньори от различни видове спорт.

От сцената на зала "Сливен" зам.-кметът Пепа Чиликова поздрави топ спортистите от името на кмета Стефан Радев, техните лични треньори и родители, като им пожела още много съпътстващи успехи, да продължават да се развиват и да надграждат постиженията си с нови, още по-големи.

"Радвам се, че имаме възможност да ви благодарим за всички мигове на гордост, които ни подарихте през тази трудна година. С вашите всеотдайност, неуморен труд и дисциплина, вие сте пример за всички нас. От името на кмета Стефан Радев и от мое, искам да ви уверя, че Община Сливен ще продължи да ви подкрепя и да създава все по-добри условия за спорт в нашия град. Нека Новата година да ви донесе всичко, за което мечтаете, а вашият полет, да бъде още по-нависоко", заяви още зам.-кметът Чиликова. Тя пожела на всички весели празници, изпълнени със здраве, много вяра и надежди.

За спортист № 1 на Сливен беше избран Божидар Андреев. Състезателят на Спортен клуб по вдигне на тежести "Христо Бъчваров" зае пето място на олимпийските игри в Токио през тази година. Негов подгласник е Васил Маринов – състезател на Спортен клуб по вдигане на тежести "Стоте войводи" и шести на Европейското първенство за мъже. Освен това е спечелил сребърен медал на Световното първенство до 20 години.

Трети е Петър Ангелов, състезател на Спортен клуб по вдигане на тежести "Христо Бъчваров", който се нареди на 7 място на Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже, в категория 67 кг. Негов треньор е Севдалин Минчев.

Спортист № 4 - Димитър Ташев, състезател на Спортен Клуб по лека атлетика "Михаил Желев", спечелил 2 място на Европейското първенство за юноши до 20 г., в дисциплината троен скок, 2 място на Балканското първенство за юноши до 20 г на открито и 3 място на Балканското първенство в зала.

 
 
Спортист № 5 – Софи Тенева, състезател на Спортен Клуб по борба "Станка Златева", спечелила 2 място на Световното първенство по борба за кадетки, в категория – 61 кг. Неин треньор е Станка Златева.

Спортист № 6 – Магдалена Кисьова, Спортен клуб "Сини камъни-2008" - завоювала 3 място на Световното първенство по скокове батут - за девойки, младша възраст.

За късметлийското място на Спортист № 7, борбата беше изключително изравнена по всички показатели. По тази причина, статуетки получиха женската тройка Маринела Иванова, Петя Георгиева и Гергана Калчева, състезателки на Спортен Клуб по акробатика "Стефан Данчев", завоювали 8 място в балансова комбинация на Световното първенство за старша възраст по акробатика, с треньор Виолета Бинева и състезателката от Спортен клуб "Сини камъни" Кристина Стамова, спечелила 5 място на Световното първенство по скокове на батут, с треньор Бояна Димитрова.

Спортист № 8 – Деница Кабаджова, състезател по шотокан карате-до към клуб по бойни изкуства "Грифон" - с 2 място от Световното първенство, при 16-17 годишните. Спортист № 9 - Димитър Грахов, състезател по шотокан карате-до към клуб по бойни изкуства "Грифон", завоювал 2 място от Световното първенство, при 16-17 годишните.

Спортист № 10- Емине Осман, състезател на Спортен Клуб по борба "Станка Златева", спечелила 3 място на Световното първенство за кадетки по плажна борба в категория - 50 кг. Плажната борба е заявена в програмата за Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

За най-добър треньор за 2021 г. беше обявен Пламен Братойчев, личният треньор на спортист № 1 на Сливен – Божидар Андреев.

За най-добър спортист при хората с увреждания тази година е определен състезателят по спортна стрелба и тенис на маса – Ваня Манолова.

Отличието за най-добър отбор отиде при мъжкия отбор на ВК "Сливен волей".

За бъдещи звезди в индивидуалните спортове бяха определени състезателите по акробатика - Мириям Мехмедов, Емили Йорданова, Елица Илиева и Дария Караджова. Треньор на младите акробати е Виолета Бинева.

 
Сред бъдещите звезди са още - Станимира Димитрова – Спортен клуб по ориентиране "Сини камъни", Християна Василева – Клуб по лека атлетика "Михаил Желев", Диян Христов–джудо, Елица Тодорова– джудо, Божидара Колева–джудо, Тримата джудисти са състезатели на Спортен клуб "Хаджи Димитър". До тях се нареждат състезателите по шотокан карате-до - Самуил Въндев, Лъчезар Димитров, Стилиян Кючуков и Георги Узунов. Младите каратеки се подготвят при Теодора Въндева в Клуб по бойни изкуства "Грифон". За бъдещи звезди бяха избрани още състезателите по джудо - Никола Ников, Петър Русев и Иваная Христова. Треньор на младите джудисти е Стоян Димитров в Спортна Академия "Биоком".

За бъдеща звезди в колективните спортове бяха отличени - БК "Тони 7" - отбор момичета, 14 години с треньор Ивайло Христов; ФК "Сините камъни 2013 " - отбор деца с треньор Илиян Илчев; СК по Баскетбол "Сливен-2010 - отбор момчета, 14 години с треньор Ангел Стефанов и ОФК "Сливен 2000" - подготвителна група с треньор Коста Петков.

Специалната награда за вдъхновение и принос към спорта беше връчена на състезателите от Спортен клуб по акробатика "Стефан Данчев" и техния треньор Виолета Бинева. Те представиха Сливен в телевизионното шоу "България търси талант", като спечелиха симпатии и вдъхновиха зрители от цялата страна.

Всички отличени спортисти получиха парични и предметни награди.

В програмата на вечерта участваха състезателите от Спортен клуб по акробатика "Стефан Данчев", които поднесоха на публиката атрактивно акробатично шоу, младият певец Иван Едрев и Балет "Барби" при Военен клуб-Сливен.

Сред гостите на награждаването бяха председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, началници и представители на институции в Сливен, спортните величия Калинка Лечева и Станка Златева, треньори и граждани.

Церемонията по награждаване се проведе, съгласно наложените в страната противоепидемични мерки.


21.12.2021  Коледен Концерт на Ансамбъл за народни песни и танци  
18.00 часа, зала "Сливен"  В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Рождество Христово, Община Сливен и Ансамбълът за народни песни и танци, канят жителите и гости на града на Коледен концерт на 21 декември.
17.12.2018
  Конкурса за коледна картичка от РБ "Сава Доброплодни"
 
За тринадесета поредна година, в навечерието на най-чакания, на най-обичания от децата празник, Регионална библиотека "Сава Доброплодни" организира Конкурс за коледна картичка и оригинално коледно пожелание "Коледна магия" – 2021.
16.12.2021  Коледен концерт на Симфоничен оркестър - Сливен  
18.30 часа, зала "Сливен"  Две от най-емблематичните класически произведения, Шуберт - Симфония No.8 "Недовършена" и концертът за цигулка и оркестър от Чайковски, ще звучат под диригентската палка на Маестро Диан Чобанов - музикален директор на Държавна опера Пловдив.
14.12.2021  Награди на Община Сливен за най-добри спортисти  
17.30 часа, Зала "Сливен"  На официална церемония бяха връчени наградите на Община Сливен на 10-те най-добри спортисти, треньор, отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и бъдещи звезди на Сливен за 2021 г.
14.12.2021  "Коледно вълшебство 2021" от децата на Сливен
online !
 
онлайн представяне  Mалчуганите и техните учители са се постарали отново да зарадват малки и големи, като са подготвили своя коледен поздрав в предварително записани видеа.
14.12.2021  Коледен концерт "Бяла Коледа"  
18.30 часа, Зала "Зора"  С участието на Смесен хор "Добри Чинтулов" с диригент Георгиос Филаделфевс, Балетна школа "Адажио" с художествен ръководител Наталия Хаджикостова и възпитаници на ОШИ "Мишо Тодоров", при НЧ "Зора 1860"
10 и 17.12.2021  Куклено представление "Снежен сън"  
10.12.2021 от 11.00 часа / 17.12.2021 от 18.00 часа, в салона на ДКТ - Сливен   Автор и режисьор: Мариета Ангелова - Марионета, текст на песните: Елена Димитрова, композитор: Петър Писарски, художник – Анна Пулиева.  / постановка: на ДКТ Сливен / 
  
10 и 19.12.2021   "Откраднатите ботуши на Дядо Коледа"  
10.12.2021 от 18.00 часа / 19.12.2021 от 11.00 часа, в салона на ДКТ - Сливен   автор: Теменужка: Коларова, Постановка: Ефимия Павлова, сценография: Анна: Пулиева, музикално оформление: Валя Бояджиева.  / постановка: на ДКТ Сливен / 
 1.12.2021  Коледа в библиотеката  
Всяка година, през месец декември, в навечерието на коледните и новогодишните празници, Регионална библиотека "Сава Доброплодни" предлага на своите малки и по-големи читатели богата и разнообразна програма "Коледа в библиотеката".
 1.12.2021  И тази година ледена пързалка ще радва жителите на Сливен  
Първите дни на декември  И тази година ледена пързалка ще радва жителите на Сливен. Tя ще бъде монтирана на паркинга пред изложбена зала "Сирак Скитник" и мол City Centre Sliven.
 1.12.2021  Програмата на Сливен за предстоящите празнични дни  
По повод предстоящите празници Община Сливен подготвя програма, която ще бъде съобразена с действащите противоепидемични мерки. Всички желаещи да посетят мероприятия на закрито, трябва да носят със себе си сертификат за ваксинация, преболедуване или негативен резултат от тест за Covid-19. 
       
КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ - 2021
 
КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ - 2020
 
КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ - 2019
КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ - 2018

Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ