1.12.2017  Разнообразна програма за Коледните и Новогодишните празници в Сливен

   
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  


Наситена и разнообразна е програмата за Коледните и Новогодишните празници в Сливен. На брифинг днес заместник-кметът Пепа Чиликова представи акцентите в програмата. Тя започва на 6 декември в 17 часа със запалване светлините на коледната елха. В празника ще вземат участие деца от детските градини в Сливен и формации от Военен клуб- Сливен. Специален гост на тържеството ще бъде Дивна. За присъстващите ще има приятни изненади, загатна заместник-кметът, но не издаде какви точно ще са те.

На четири места в града ще бъдат засадени елхи, които ще бъдат украсени за празника.

Коледният базар тази година ще бъде разположен на бул. "Цар Освободител", в района пред НТС и ще бъде отворен от 11 до 31 декември.

Деца от сливенските детски градини ще излязат на сцената на зала "Сливен" за концерт. Това ще стане на 19 декември от 10.30 часа. Коледният концерт, организиран от Община Сливен ще бъде на 21 декември от 18 часа в зала " Сливен". Участие в него ще вземат квартет "Дестини", чиито класически инструменти звучат модерно и в същото време носят духа на отминали епохи.

Празничната Света литургия за Рождество Христово ще започне от 9 часа на 25 декември в катедрален храм "Свети Димитър".

Коледното веселие с участието на АНПТ-Сливен на пл. "Цар Освободител" е в същия ден с начален час 11.30.

На 26 декември от 10 часа село Мечкарево ще бъде домакин на Фолклорния събор "Зимни празници".

На прага между новата и старата година на пл. "Цар Освободител" ще се извие Новогодишно хоро под съпровода на оркестър "Хаджии", с ръководител Добри Рахнев.

В празничната програма се включват и редица културни институти. Регионална библиотека "Сава Доброплодни" ще подреди в различни сгради в града изложби с коледни картички, които са събирани през годините. Част от картичките ще бъдат предложени за продажба. Средствата ще бъдат дарени за кампанията за спасяването на паметника на 6-ти артилерийски полк. Награждаването от конкурса за коледна картичка на библиотеката ще бъде на 22 декември. От 11 до 13 декември библиотеката организира традиционни рождественски беседи.

Симфоничният оркестър ще има два концерта - на 6 декември в зала "Сливен", заедно с изпълнители на суинг и джаз и на 18 декември от 18,30 часа, също в зала "Сливен" - съвместно с хор "Добри Чинтулов". На 12 декември от 17,30 ще бъде открита изложба на сливенските художници в зала "Май". Кукленият театър ще има три спектакъла, първият от тях - премиерен. Датите са 10, 17 и 23 декември. Военен клуб - Сливен също организира няколко концерта, в които ще участват различни формации към клуба. .
 
21.12.2017
  Благотворителна акция на 21 декември събира средства за Отделението по хемодиализа
 
18 часа, галерия "Седем"
Болничното настоятелството при МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен и Фондация "Обществен дарителски фонд" организират благотворителен коктейл под надслов "Да дарим сигурност за пациентите на хемодиализа в Сливенска област".
20.12.2017
  Коледен концерт на детски модерен балет "Барби" и балет "Авангард"
 
18.30 часа, зала на Военен клуб Сливен  
Худ. ръководител: Силвия Терзиева, водещи: Петя Спирова и Даяна Митева. Гост участник: Клуб Ритъм с ръководител Елена Пеева.
20.12.2017
  Концерт "С Коледа в сърцето"
 
18.00 часа, зала на Военен клуб Сливен  
Коледен концерт с участието на групи от Военен клуб Сливен.
20.12.2017
  Концерт - спектакъл на Ансамбъл за народни песни и танци "Коледа е...."
 
18.30 часа, Зала "Сливен"  
Празничен концерт със специалното участие на актьорите Вяра Нанчева и Димитър Марков, децата от Детска театрална група "Седем"- гр. Сливен, Коледна група при НЧ "Просвета-1935" - с. Глушник.
18.12.2017
  Концерт на балетна школа "Адажио"
 
18.00 часа, Зала "Зора"  
Коледен концерт на на балетна школа "Адажио" с ръководител Наталия Хаджикостова, със специалното участие на балетна школа "Па Де Кре" с ръководител Кремена Костова.
18.12.2017
  Коледен концерт
 
18.30 часа, Зала "Сливен"  
Концерт с участието на Сливенски Симфоничен Оркестър със специалното участие на хор "Добри Чинтулов". диригент - Димитър Караминков, Елена Баръмова - сопран, Марчо Апостолов - тенор.
17.12.2017
  "СНЕЖЕН СЪН "
 
11.00 часа, в салона на ДКТ - Сливен
автор и режисьор: Мариета Ангелова - Марионета, текст на песните: Елена Димитрова, композитор: Петър Писарски, участват: Ивета Георгиева, Петромил Денев, Стела Стоянова.
16.12.2017
  "КОЛЕДА С ПРИЯТЕЛИ"
 
11.00 часа, в салона на ДКТ - Сливен
автор и режисьор: Мила Великова, сценография: Павлина Василева, музика: Петър Радевски.
15.12.2017
  Награждаване на победителите в конкурса за коледна картичка на ХГ "Д.Добрович"- Сливен
 
11,00 часа, зала "Сирак Скитник"
Известни са отличените участници в XIII -то издание на конкурса за коледна картичка под надслов "Весела Коледа за всички". Церемонията по награждаването на отличените творби ще се проведе в гр. Сливен, зала "Сирак Скитник".
15.12.2017
  Коледен концерт "Да бъде!"
 
18.00 часа, Зала "Сливен"
Участват Детско юношески танцов ансамбъл "Тракийче", Класически детски хор "Дружна песен", Модерен балет "Грация"..
12.12.2017
  Благотворителен търг от дружеството на художниците - Сливен
 
Начало на търга: 18.12.2017 от 17.00 часа във Фоайето на Зала "Май"
Оглед на произведенията: 12 - 16 декември от 10.00 до 18,00 часа
  
Дружеството на художниците - Сливен организира благотворителен търг. Търгът е в памет на Даниела Ненчева и е осъществен с помощта на заместник-кмета Пепа Чиликова, председателя на Районния съд Живка Кирилова и Снежана Кънева.
12.12.2017
  Коледно-новогодишна изложба на сливенските художници
 
Откриване: 12.12.2017 от 17.30 часа, Галерия. "Май".  
Изложбата представя творби на сливенски художници.
14.12.2017
  В Сливен се проведе Коледен бал за младежи в неравностойно положение
 
Коледен бал "Различни, но заедно" се проведе в Сливен. В него участваха младежи в неравностойно положение от защитените жилища, центровете за настаняване от семеен тип, Дневен център за деца и лица с увреждания "Св Стилиян Детепазител" и Дневен център за рехабилитация и интеграция към Фондация "Инициатива съпричастност " - Сливен.
12.12.2017
  Коледно тържество
 
17.00 часа, Зала "Сливен"
Дневен център за деца с увреждания Дневен център за пълнолетни лица с увреждания "Св.Стилиян Детепазител" Има удоволствието да Ви покани на Коледно тържество.
6-21.12.2017
  В Регионална библиотека "Сава Доброплодни" – Сливен стартираха традиционните тържества "Коледа в библиотеката"
 
Тържествено бяха запалени светлините на Коледната елха в Сливен тази вечер. 15-метровата красавица грейна след концерта на известната млада поп певица Дивна. На сцената излезе и балет "Барби". Със свои изпълнения се включиха и деца от детските градини "Мак", "Божур", "Вержин и Хаик Папазян", "Детски рай" и "Елица".
11.12.2017
  Коледният базар в Сливен стартира на 11 декември
 
Коледният базар в Сливен ще бъде открит на 11 декември. Той ще бъде разположен пред сградата на НТС на булевард "Цар Освободител". Всяка вечер в района на базара ще звучи празнична коледна музика, която ще допринася за доброто настроение на посетителите, а на 11, 12 и 15-ти декември са предвидени участия на местни групи.
10.12.2017
  "КОЛЕДЕН ПОДАРЪК"
 
11.00 часа, в салона на ДКТ - Сливен
автор, режисьор и сценичен вариант: Ивет Лазарова-Торосян, музикално оформление: Ивет Лазарова-Торосян, визуално решение: Мануела Саркисян, участват: Георги Янев, Мария Джойкева, Никол Николова.
10.12.2017
  Наградиха най-добрите спортисти и треньори на спортно училище "Димитър Рохов" за 2017 година
 
На тържествена церемония в спортна зала ,,Васил Левски" своите награди получиха най-добрите спортисти и треньори на спортното училище за 2017 г. На събитието присъстваха зам.-областният управител Камен Костов, Силвия Никова - експерт по спортни дейности в Община Сливен, Ради Добрев - председател на Училищното настоятелство, спортни деятели, учители, ученици и треньори.
9.12.2017
  Съботна коледна работилница
 
Коледна работилница за деца на възраст от 5 до 7 години се проведе на 9 декември в Арт-център "Седем". По време на първото занимание децата изработиха коледен венец. За целта използваха основа от картон, която укласиха с червен и зелен креп картон. А накрая украсиха коледните си венци със златни звездички.
9.12.2017
  Първо и трето място за сливенските джудисти в Коледния турнир на АСК Сливен
 
Отборът на СА "Биоком-Ставен" – Сливен спечели първото място в традиционния Коледен турнир по джудо, който проведе АСК Сливен. Второто място в отборното подреждане бе за състезателите на Хасково, а трети се класираха представителите на СК "Хаджи Димитър" – Сливен.
7.12.2017
  Първо място за Сливен в международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата"
Ученичката Назлъ Риза Чобан от 7"в" клас на ХІІ ОУ "Елисавета Багряна" гр. Сливен спечели първо място в своята категория - деца от 11 до 13 години в международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата". В него участват деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностното развитие в страната.
6.12.2017
  Грейнаха светлините на Коледната елха в Сливен
 
Тържествено бяха запалени светлините на Коледната елха в Сливен тази вечер. 15-метровата красавица грейна след концерта на известната млада поп певица Дивна. На сцената излезе и балет "Барби". Със свои изпълнения се включиха и деца от детските градини "Мак", "Божур", "Вержин и Хаик Папазян", "Детски рай" и "Елица".
6.12.2017
  На 6 декември се открива изложба от коледни картички
 
Кътове от сградите на Община Сливен, Регионална библиотека "Сава Доброплодни", зала "Сливен", Държавен куклен театър-Сливен, социални и здравни заведения стават изложбени зали за коледни картички. Те са изработени от деца в рамките на традиционния конкурс "Коледна магия".
1.12.2017
  Дивна пее на празника за запалване светлините на Коледната елха на Сливен
 
Популярната млада изпълнителка Дивна ще бъде специален гост на празника, по време на който ще грейнат светлините на Коледната елха на Сливен.
 


ПРОГРАМА НА КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ /6 ДЕКЕМВРИ 2017 - 1 ЯНУАРИ 2018/
6 декември /СРЯДА/
17.00 ч.
пл. "Цар Освободител" Запалване светлините на Голямата коледна елха.
Със специалното участие на Дивна
11.00 ч.
зала на Държавен куклен театър Концерт на Симфоничен оркестър – Сливен и Varna Swing Orchestra, Project
Диригент: Димитър Караминков, Билети на касата на зала "Сливен"
10 декември /НЕДЕЛЯ/
по програма
зала на Държавен куклен театър Коледен подарък" – премиера
Автор, режисьор и сценичен вариант: Ивет Лазарова-Торосян Музикално оформление: Ивет Лазарова-Торосян Визуално решение: Мануела Саркисян Участват: Георги Янев, Мария Джойкева, Никола Николова
Билети на касата на Държавен куклен театър – Сливен
11-31 декември
по програма
бул. "Цар Освободител" Коледен базар
11-13 декември
по график
Регионална библиотека "Сава Доброплодни" Рождественски беседи на тема: "Пред иконата на Рождество Христово" и "Християнските празници през декември" – за ученици от пети до единадесети клас / по график /
12 декември /ВТОРНИК/
17.30 ч.
галерия "Май" Откриване на празнична изложба на сливенските художници
14 декември /ЧЕТВЪРТЪК/
18.00 ч.
зала на Военен клуб Коледен концерт на Школа за поп и рок изпълнители "Ритъм" при Военен клуб – Сливен
14-21 декември
по график
Регионална библиотека "Сава Доброплодни" Коледни представления за ученици от първи до четвърти клас
15 декември /ПЕТЪК/
11.00 ч.
зала "Сирак Скитник" Награждаване на отличените в Националния конкурс за коледна картичка "Весела Коледа за всички", организиран от Художествена галерия "Димитър Добрович", фирма "Сименс", Сливенска митрополия и вестник "Сливенско дело"
16.00 ч.
зала "Май" Коледен концерт с участието на колективи при читалищата от Община Сливен
17.00 ч.
Регионална библиотека "Сава Доброплодни" Премиера на книгата "Огледало за сънища" на Златина Бахова
18.00 ч.
зала "Сливен" Коледен концерт на колективите при Център за подкрепа за личностно развитие – Сливен
17 декември /НЕДЕЛЯ/
11.00 ч.
зала на Държавен куклен театър "Снежен сън"
Автор и режисьор: Мариета Ангелова – Марионета, Текст на песните: Елена Димитрова , Композитор: Петър Писарски , Художник: Анна Пулиева , Участват: Ивета Георгиева, Петромил Денев, Стела Стоянова
Билети на касата на Държавен куклен театър – Сливен
18 декември /ПОНЕДЕЛНИК/
18.00 ч.
зала на Драматичен театър "Стефан Киров" Коледен концерт на Детски фолклорен ансамбъл "Българче" при Основно училище "Христо Ботев" и Народно читалище "Хаджи Димитър – 1937" и Младежки танцов ансамбъл "Браво" при Народно читалище "Хаджи Димитър – 1937"
Билети в Народно читалище "Хаджи Димитър – 1937"
19 декември /ВТОРНИК/
10.30 ч.
зала "Сливен" Коледен концерт с участието на децата от детските градини от Сливен
Вход свободен
20 декември /СРЯДА/
18.00 ч.
зала на Военен клуб Коледен концерт на формациите при Военен клуб – Сливен
20 декември /СРЯДА/
18.00 ч.
зала "Зора" Балетен спектакъл "Коледни вълшебства" с участието на балет "Адажио" при Народно читалище "Зора – 1860" и балет "Па Де Кре" – гр. Стара Загора
21 декември /ЧЕТВЪРТЪК/
18.00 ч.
зала "Сливен" Коледен концерт с участието на струнен квартет "Дестини"
Вход свободен
18.30 ч.
зала на Военен клуб Коледен концерт на детски модерен балет "Барби" при Военен клуб – Сливен
18.00 ч.
зала "Зора" Дядо Коледа на гости на децата от Школата по изкуствата при Народно читалище "Зора – 1860
22 декември /ПЕТЪК/
10.00 ч.
Регионална библиотека "Сава Доброплодни" Церемония по награждаването на участниците в ІХ Конкурс за коледна картичка и оригинално коледно пожелание "Коледна магия"
23 декември /СЪБОТА/
11.00 ч.
зала на Държавен куклен театър "Зимен празник" от Елза Лалева
Постановка: Ефимия Павлова, Сценография и кукли: Анна Пулиева, Музикално оформление: Валентина Бояджиева, Участват: Анна Валерия Гостанян, Любомир Желев, Билети на касата на Държавен куклен театър
25 декември /ПОНЕДЕЛНИК/
09.00 ч.
Катедрален храм "Св. Димитър" Празнична света литургия
11.30 ч.
пл. "Цар Освободител" Коледно веселие с участието на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен
26 декември /ВТОРНИК/
10.00 ч.
с. Мечкарево "Зимни празници в Мечкарево" – регионален фолклорен събор
31 декември /НЕДЕЛЯ/
23.30 ч.
пл. "Цар Освободител" • "Заедно в Новогодишната нощ" – общоградско веселие с участието на Фолклорен оркестър "Хаджии" с ръководител Добри Рахнев • Празнични илюминации
1 януари /ПОНЕДЕЛНИК/ 2018 г.
09.00 ч.
Катедрален храм "Св. Димитър" Василиева света литургия
11.00 ч.
Катедрален храм "Св. Димитър" Новогодишен молебен за здраве и добруване


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени