7.12.2017  Първо място за Сливен в международния конкурс за детска

   
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Ученичката Назлъ Риза Чобан от 7"в" клас на ХІІ ОУ "Елисавета Багряна" гр. Сливен спечели първо място в своята категория - деца от 11 до 13 години в международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата". В него участват деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностното развитие в системата за предучилищното и училищно образование в страната.

Конкурсът за детска рисунка "С очите си видях бедата" е посветен на Международния ден на доброволеца – 5-и декември. Отличията се присъждат в три възрастови групи- от 7 до 10 години, от 11 до 13 години и от 14 до 18 години. До заключителния национален етап тази година са допуснати над 480 деца. С предметни награди и грамоти бяха наградени 35 млади творци от цялата страна. За поредна година домакин на церемонията по награждаването на победителите в конкурса беше Националният дворец на децата в гр. София.

Гости на тържеството бяха зам. министрите на вътрешните работи и на образованието г-н Стефан Балабанов и г-жа Таня Михайлова, зам.-председателят на ДАБ г-жа Лиляна Станкова – Пройчева, гл. комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", старши комисар Асен Игнатов, зам. директор на ГДПБЗН, старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР, служители на ГДПБЗН и СДПБЗН, педагози, директори на училища, участници и родители.

Съорганизатори на конкурса са ГДПБЗН – МВР, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата. Победителите в тазгодишното издание на конкурса са излъчени от жури под председателството на г-н Страхил Ненов от Националната художествена академия.

Изложба с творбите на победителите в конкурса ще бъде организирана през месец март в Брюксел, където ще се проведе съвещание на ръководителите на пожарни служби на страните членки в ЕС.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени