14.12.2017  В Сливен се проведе Коледен бал за младежи в неравностойно положение

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Коледен бал "Различни, но заедно" се проведе в Сливен. В него участваха младежи в неравностойно положение от защитените жилища, центровете за настаняване от семеен тип, Дневен център за деца и лица с увреждания "Св Стилиян Детепазител" и Дневен център за рехабилитация и интеграция към Фондация "Инициатива съпричастност "-Сливен. Кметът Стефан Радев поздрави присъстващите и изрази подкрепата на Общината към хората в неравностойно положение.

"Всички очакваме Коледа и Нова година с нетърпение, защото се надяваме след тях всичко да се промени към по-добро. Имаме нужда от тези празници, защото те носят светлина, топлота и човечност, които често липсват в натоварените ни делници. Нека си пожелаем хората да станат по-добри и състрадателни, да се научим да прощаваме и подаваме ръка на слабите, да се учим от грешките и да не се предаваме. Община Сливен изпълнява активно социалната си политика и оказва подкрепа към хората в неравностойно положени", каза Стефан Радев. Поздравления към гостите отправи и заместник-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова.

Организатори на събитието бяха Община Сливен и Младежки дом, подпомогнати от доброволците Паола и Давид от Испания, които за една година са в Сливен , за да работят с младежите и от Младежки общински съвет.

Част от събитието се финансира по проект "Различни, но заедно" -програма "Еразъм+" на ЕС , подпрограма "Европейска доброволческа служба", друга част - от спонсори. В програмата участваха Младежки танцов ансамбъл "Браво", поп-клуб "Ритъм" с ръководител Елена Пеева, балет "Империя", млади поп-изпълнители, Дядо Коледа, елфчета и коледари.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени