14.09.2019  "Фестивал на 100-те войводи" - Сливен 2019

Източник: www.sliven.bg     Позоваването на източника е задължително.  

 
 
Един от топ-готвачите на България - Ути Бъчваров, направи истинско кулинарно шоу и даде началото на тазгодишното издание на "Фестивала на 100-те войводи", който се провежда в Градската градина на Сливен за пети път. След това за доброто настроение на публиката се погрижиха самодейни състави от общината. Кметът Стефан Радев откри фестивала и поздрави гостите и участниците на събитието. Той пожела на всички да запазят незабравими спомени от двата дни на фестивала.

"Идеята на Фестивала е да възроди една отколешна традиция, когато Сливен е бил център за търговци от цялата страна и чужбина. Радвам се, че за пета поредна година Община Сливен успява да го организира и той става все по-посещаван. Има още какво да се надгражда и имаме какво да покажем като регион, защото сливенски фирми произвеждат качествени продукти. Вярвам, че това, което правим, има потенциал да се превърне в още по-мащабно събитие", каза кметът Радев.

След това на сцената се качиха голямата българска певица Валя Балканска и гайдарят Петър Янев. Вечерта приключи с дългоочаквания концерт на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени". В събота програмата започва в 11.00 часа с куклен театър за най-малките. От 18.00 часа са изявите на самодейни състави, след което ще звучат песни на Куку-бенд.

От 21.30 часа започва концерт на Емилия. Гостите на събитието имат шанса и в събота да разгледат и опитат продуктите на местните производители. 20 сливенски фирми участват в петото издание на "Фестивала на 100-те войводи".

На шатрите, разположени в Градската градина, се предлагат първокачествени местни продукти – колбаси, сирене, кашкавал, бира, мед и др. За първи път тази година местен производител на лютеница и пюрета се включва в проявата.


10.09.2019  20 местни фирми участват във "Фестивала на 100-те войводи"

Източник: www.sliven.bg     Позоваването на източника е задължително.  

20 местни фирми ще участват в петото издание на "Фестивала на 100-те войводи", който ще се проведе на 13 и 14 септември в Сливен. На шатрите, които ще бъдат разположени в Градската градина, ще се предлагат първокачествени местни продукти – колбаси, сирене, кашкавал, мед и др. За първи път тази година местен производител на лютеница и пюрета се включва в проявата. Началото на фестивала е на 13 септември от 18 часа с кулинарно шоу на Ути Бъчваров. Следва програма на самодейни състави от общината, а от 20 часа на сцената ще се качи голямата Валя Балканска с гайдаря Петър Янев. От 21 часа са изпълненията на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени". В събота програмата ще започне от 11 часа с куклен театър за най-малките. От 18 часа – изяви на самодейни състави, след което ще звучат песни на Куку-бенд. От 21,30 ч. започва концерт на Емилия.

 
ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА

Петък, 13 септември

18:00 Кулинарно училище с Ути Бъчваров + сет от DJ Тишо

19:00 часа Програма на самодейни състави:

- Танцов състав "Бисерче" при Военен клуб – Сливен, с ръководител Магдалена Луканова
- НЧ "Пробуда 1932", с. Камен
- НЧ "Пробуда 1934", с. Ковачите
- НЧ "Даскал Д. Димов 1908", с. Жельо Войвода
- НЧ "Искра 1929", с. Крушаре
- НЧ "Пробуда 1938", с. Панаретовци

20:00 часа Валя Балканска и Петър Янев

21:00 часа
Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени"

Събота, 14 септември

11:00 часа Куклен театър "Палавата питка" – постановка на Държавен куклен театър – Сливен, Автор и режисьор: Ивет Лазарова-Торосян, Сценография: Диана Узунова-Тодорова, Музика: Гергана Василева Участват: Мария Джойкева, Георги Янев

18:00 часа Програма на самодейни състави
МТС "Браво" при Народно читалище "Хаджи Димитър – 1937", с ръководители Станка Иванова, Иван Добрев
ПК "Здравец", кв. Даме Груев
НЧ "Христо Ботев 1936", с. Бяла
НЧ "Надежда 1926", с. Гергевец
НЧ "Отец Паисий 1936", кв. Речица
Фолклорен клуб "Сливенци", ръководител Красимира Николова

19:00-19:20 часа Лилия Стефанова
19:20-19:40 часа Невена Цонева
19:40-20:00 часа Борис Солтарийски
20:00-21:00 часа Всички - песни Куку бенд 21:30 Емилия

13-14.09.2019  Пети Фестивал на Стоте войводи

Източник: www.sliven.bg     Позоваването на източника е задължително.  

За пета поредна година Сливен ще бъде домакин на Фестивала на Стоте войводи. Събитието е идеен наследник на Сливенския панаир, който се е провеждал още през 1876 година и своите стоки са представяли търговци от цялата страна и чужбина.

Тази година жителите и гостите на Сливен могат да посетят разнообразната фестивална програма на 13 и 14 септември, а мястото е добре познато - Градската градина.

По традиция - освен музикалните гости, любимият готвач на България Ути Бъчваров ще организира кулинарно училище за най-малките. Младите сливналии могат да станат част от вкусното му шоу в петък, 13 септември от 18 часа.

А освен кулинарните изкушения на Ути, местни производители ще предлагат качествени храни и напитки в 20 специални шатри.

Петъчната програма ще открие звездата от "Домашен арест" Ники Станоев, който пренареди запълнената си програма, за да присъства на поне един от двата дни на любимия си фестивал. Ники се е заканил, заедно със сливналии, да подобри рекорда за най-голямо селфи. Освен това ще ни забавлява между изпълненията на самодейни състави от региона, сетовете на DJ Тишо и специалното участие на голямата Валя Балканска и гайдаря Петър Янев.

Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени"
Хедлайнери на първата вечер са Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени". Групата, в която участва и треньорът от "Гласът на България" - Иван Лечев, ще излезе на сцената в Сливен след изключително успешно турне в страната. Публиката в Сливен ще чуе хитовете "По-полека", "Към" и "Едно". Освен Иван Лечев, в групата участват Мирослав Иванов – китара, Веселин Веселинов – еко-бас и Стоян Янкулов Стунджи.

Съботният ден ще стартира с куклен театър за най-малките, а следобедната програма ще предложи още от най-добрите самодейни състави в Сливен и региона. След това е ред на звездите от "Ку-ку бенд" Лилия Стефанова, Невена Цонева и Борис Солтарийски. Специално шоу за сливналии са подготвили и част от балерините от "Магаданс".

Специално участие на сцената на Фестивала на Стоте войводи ще направи и Емилия. Нейните хитове ще закрият подобаващо събитието, което събра над 12 000 души през миналата година.
Борис Солтарийски Лилия Стефанова Емилия Валя Балканска и Петър Янев Невена Цонева
           
ФЕСТИВАЛ НА СТОТЕ ВОЕВОДИ 2018
           
ФЕСТИВАЛ НА СТОТЕ ВОЕВОДИ 2017


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени