18.05.2019  НЕТИПИЧНА НОЩ НА МУЗЕИТЕ с "Типично"

Звездите от популярния уеб сериал "Типично" ще бъдат част от програмата за Международния ден и Европейската нощ на музеите в Сливен. Филип Стоянов и Димитър Кирязов, по-познати като онлайн образите Филяка и Ванката ще открият празненствата на 18 май пред Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков".

Традиционно, всички музейни обекти в град Сливен ще вземат участие в отбелязването на Международния ден и Европейската нощ на музеите. Тази година Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков", Национална художествена галерия "Димитър Добрович", Национален музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост "Туида" и Община Сливен ще предложат едно съвместно и незабравимо приключение за малки и големи.

Ще има загадки и съкровища, ще има наука, изобретения и произведения, ще има изненадващи водещи и предизвикателства, ще има томболи и награди.

Предвидените мероприятия в програмата са насочени към младите хора и децата, към тези, в чиито ръце ще остане културно-историческото наследство и са свързани с темата на инициативата за 2019 г. - "Museums as Cultural Hubs: The Future of Tradition". Празненствата ще започнат с официално откриване, което ще се проведе в централната градска част на специално изградена сцена за събитието. Акцент в програмата ще бъдат звездите от "Типично", които ще обявят приключенската игра - "Лов на АРТ&факти".

Условията й включват посещение на всички обекти, изпълнение на предизвикателства и събиране на печати. В края на играта за всички, събрали пълен набор печати ще се проведе томбола с награди в Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков".

ПРОГРАМА

Официално откриване: 17:00 ч.
Обявяване на приключенската игра: 17:15 ч.
Край на играта: 23:00 ч.
Теглене на томбола: 23:00 – 23:30 ч.
Край на събитието: 01:00 ч.
Място на откриването: РИМ "Д-р Симеон Табаков" Сливен

Организатори са Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков", Национална художествена галерия "Димитър Добрович", Национален музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост "Туида", Община Сливен.


#NightofTheMuseum  #RegionalHistoricalMuseumSliven  #NationalArtGallerySliven  #NationalMuseumOfTextileIndustry  #TuidaFortress  #MunicipalityOfSliven  #Tipichno #ЛовНаАРТ&факти  #HuntingonART&facts  #OfficialOpening  #TheCenterOfTheCity.

18.05.2019  Изложба с картини на живописеца Бенчо Обрешков"  
16:00 часа, къща "Миркович"  
Художествена галерия "Димитър Добрович" – Сливен отбелязва 120-та годищнина от рождението на един от най-забележителните български живописци – Бенчо Обрешков с изложба на значителна част от негови произведения.
18.05.2018  Фотоизложба "Преоткриване на наследства"
сградата на Първата държавна текстилна фабрика  
Като част от програмата на "Европейска нощ на музеите" - 18 май 2019 г., в сградата на Първата държавна текстилна фабрика в град Сливен се открива изложба "Преоткриване на наследства" - фотографска изложба на Васил Гарнизов, Людмил Христов и студенти по фотография от НБУ
18.05.2018  Карта и регламент на играта "Лов на АРТ&факти" за Нощта на музеите
Карти ще бъдат раздавани от 16.00 ч. на 18-ти май, във всички обекти, още преди старта на играта, за да се избегне забавяне. Играчите ще могат да получат своите карти от 16.00 ч. до 20.00 ч. или до изчерпването им. ОБЕКТИ: В играта ще бъдат включени 8 обекта, които ще трябват да се посетят и да се вземе печат. В част от тях условието е само да се посети и разгледа обектът, а в други ще се решават загадки, преминавайки през препятствия и търсене на експонати, картини, артефакти и факти.


НОЩ НА МУЗЕИТЕ 2018
НОЩ НА МУЗЕИТЕ 2017


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   

<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени