15.05.2019  Карта и регламент на играта "Лов на АРТ&факти" за Нощта на музеите

 
Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков", Художествена галерия "Димитър Добрович", Национален музей на текстилната индустрия, Средновековна крепост "Туида" и Община Сливен представят, в Нощта на музеите, една незабравима приключенска игра - "Лов на АРТ&факти". Условията й включват посещение на всички обекти, изпълнение на предизвикателства и събиране на печати. В края на играта за всички събрали пълен набор печати ще се проведе томбола с награди в Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков". РЕГЛАМЕНТ: Старт на играта "Лов на АРТ&факти" 17.30 часа

Играта ще предложи на участниците една неТипична разходка из музейните обекти на територията на Община Сливен, с която те ще получат информация за историята, изкуствата и традициите, но ще открият това чрез собствените си усилия и находчивост. Играчите ще разполагат с карта, с местонахождението на всеки обект, на която е обозначено и всяко действие, през което те трябва да преминат.


ВАЖНО! ВАЖНО! ВАЖНО

Карти ще бъдат раздавани от 16.00 ч. на 18-ти май, във всички обекти, още преди старта на играта, за да се избегне забавяне. Играчите ще могат да получат своите карти от 16.00 ч. до 20.00 ч. или до изчерпването им. ОБЕКТИ: В играта ще бъдат включени 8 обекта, които ще трябват да се посетят и да се вземе печат. В част от тях условието е само да се посети и разгледа обектът, а в други ще се решават загадки, преминавайки през препятствия и търсене на експонати, картини, артефакти и факти.

- Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков" - Къща – музей "Хаджи Димитър"
- Къща – музей "Сливенски бит"
- Художествена галерия "Димитър Добрович" – "Узунова къща"
- Зала "Сирак Скитник"
- Къща "Миркович"
- Национален музей на текстилната индустрия
- Късноантична и средновековна крепост "Туида"


БОНУС ИГРА: "Нетипичен Лов на Типично"

Гости в Нощта на музеите в Сливен ще бъдат звездите на Типично Филип Стоянов и Димитър Кирязов, по-познати като онлайн образите Филяка и Ванката. Те ще се включат с дедуктивните си умения и нюх към приключенията в "Лова на АРТ&факти". Двамата любими образа ще се появят в обектите включени в играта, като известено на публиката ще бъде само времето когато те ще бъдат в Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков". В Музея актьорите от "Типично" ще са в 17.00 часа, където заедно с гости и организатори ще открият празника и отново в 23 часа, за края на играта и връчване на наградите.

В кои обекти ще попаднат Филяка и Ванката? Ще разгадаят ли те загадките? Участниците в играта ще трябва сами да открият отговорите на тези въпроси. Ако искате да бъдете близо до своите любимци и рамо до рамо да преминете през приключенията, опитайте се да разгадаете къде ще бъдат те! ФИНАЛ: Краят на играта ще бъде обявен в 23.00 часа.

След събиране на всички печати и изпълнени всички условия, играчите ще трябва да се върнат в Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков" за предаване на попълнените карти. Там всеки успешно завършил ще участва в томбола с много награди и изненади.


ПРОГРАМА

Официално откриване: 17:00 ч.
Обявяване на приключенската игра: 17:15 ч.
Край на играта: 23:00 ч.
Теглене на томбола: 23:00 – 23:30 ч.
Край на събитието: 01:00 ч.
Място на откриването: РИМ "Д-р Симеон Табаков" Сливен


Организатори: Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков", Художествена галерия "Димитър Добрович", Национален музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост "Туида", Община Сливен. .

НОЩ НА МУЗЕИТЕ 2019


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени