18.05.2023  концерт под надслов "Светът в музика"
с участието на Фабио Армилиато-тенор, Татяна Шиварова – сопран и Марцио Фуллин – орган и роял
  
 
  

18 май от 19.00 часа, Зала "Сливен"  

Световноизвестна оперна певица Татяна Шиварова представи на 18 май пред сливенска публика концерта "Светът в музика".

На сцената Шиварова си партнира с Фабио Армилиато – един от най-известните и разпознаваеми тенори в интернационалния оперен свят в продължение на повече от три десетилетия.

Гост в концертната стратегия на вечерта бе още брачният партньор на певицата, пианистът и диригент Марцио Фуллин.

Музикалното събитие е част от програмата на Община Сливен "Майски дни на културата".

Броени часове преди днешния концерт на родна сцена, световноизвестната оперна певица Татяна Шиварова се срещна с кмета Стефан Радев. Тя бе в компанията на съпруга си пианистът и диригент Марцио Фуллин и на тенора Фабио Армилиато. На срещата с кмета присъства и зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Татяна Шиварова завършва Гимназия по френски език в Сливен, където е "открита” за оперното пеене (в VIII кл.) от големия музикален педагог и диригент, маестро Методий Григоров. Рано се открояват изпълнителските й умения и на конкурсите за млади пианисти в Бургас и родния й град, а в студентските години – в Националния конкурс за инструменталисти и певци "Светослав Обретенов” (Провадия). Музикалното си образование придобива в Българската държавна консерватория (в класа на проф. Сима Иванова).

От 1985 г., след наградата от Международния конкурс за оперни певци в Швейцария, започва пътят на певицата за завоюване по света на високите върхове в изкуството на оперното пеене.

 
Oще снимки от концерта на страницата на ИнфоТуризъм Сливен във Facebook:

ПРОГРАМА НА МАЙСКИТЕ ДНИ НА КУЛТУРАТА "СЛИВЕНСКИ ОГНЬОВЕ"
4.05.2023 - 31.05.2023


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   
20.05.2022  Концерт на Татяна Шиварова  
19.00 часа, зала "Сливен"  Концерт с участието на а звездата от миланската Ла Скала, и родена в Сливен оперна прима Татяна Шиварова – сопран и Марцио Фуллин – орган и роял
20.06.2019  Концерт "Млади криле"  
19.00 часа, зала "Сливен"  Звездата от миланската Ла Скала, и родена в Сливен оперна прима Татяна Шиварова представи в зала Сливен своя майсторски клас. Това са шестима млади оперни певци от България, Италия и Испания.
 4.05.2017  Оперен концерт "ТАЛАНТИТЕ НА СЛИВЕН"  
19.00 часа, зала "Сливен"  Участват: Татяна Шиварова – сопран, Елена Баръмова – сопран, Даниела Дякова – мецосопран, Димитрия Колева – сопран, Симфоничен оркестър – Сливен, Гост-диригент: проф. Ивайло Кринчев, Смесен хор "Добри Чинтулов" при НЧ "Зора – 1860", Диригент: акад. Методий Григоров.
23.12.2016  Коледен концерт на Татяна Шиварова и Георги Динев  
17.00 часа, в зала "Сирак Скитник"  На 23 декември сливенската общественост се наслади на прекрасния творчески тандем на оперната прима Татяна Шиварова / сопрано / и Георги Динев / тенор /, в акомпанимент на маестро Марцио Фуллин.


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени