20.06.2019   Концерт "Млади криле" / Концерт на млади оперни таланти, открити от Татяна Шиварова

 
20 юни от 19.00 часа, Зала "Сливен"

Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.


С три часов оперен маратон звездата от миланската Ла Скала, и родена в Сливен оперна прима Татяна Шиварова представи в зала Сливен своя майсторски клас.

Това са:
Барбара Масаро - Италия,
Лусия Ескрибано - Испания,
Фабрицио Бранкаччо - Италия,
Христина Василева - България,
Даниела Нинева - България,
Ирина Доброволская - Русия.

Стотици граждани в зала Сливен се насладиха на заключителният концерт под наслов "Млади криле". Бяха представени най-добрите романтични произведения на Верди, Пучини, Росини и Доницети, както известни арии, така и дуети. На концерта на пианото акомпанира съпругът на примата Марцио Фуллин, пианист и диригент.

Примата влезе в ролята на водещ и изпълнител по време на целия концерт.

Тя благодари на Община Сливен за организацията и подкрепата която и е оказана за реализиране на този концерт, както и на всички присъстващи в залата сливналии. На концерта присъства заместник кмета на Община Сливен инж. Стоян Марков.
"Целта ни е да привлечем повече млади хора, да им покажем, че класическата музика може да бъде привлекателна и да се вписва в съвремието, в днешната култура. А това става най- добре, когато тази музика се изпълнява от техни връстници, певци от тяхното поколение"
, допълни Шиварова.

С част от събраните от концерта средства ще бъде подпомогнат Клуба за социална интеграция на хора с увреждания в Сливен.

Още снимки от концерта на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:     
 КОНЦЕРТИ