ПРОГРАМА НА "СЛИВЕНСКИ ОГНЬОВЕ 2023"
Майските дни на културата "Сливенски огньове" 2023 идват с много богата и разнообразна програма

Майските дни на културата "Сливенски огньове" и тази година имат наситена и интересна програма - концерти, изложби, филми и фестивали, атрактивни прояви и участници. За първи път в нашия град ще гостува шоу-спектакълът на Националната гвардейска част "Искри". Зрителите в Сливен могат да гледат още загадъчен Театър на огъня и сенките, да слушат песните на големи български изпълнители като Графа, Дует "Шик, Мими Иванова и Развигор Попов, неповторимата Йорданка Христова и да видят изпълнението на фолклорните ансамбли "Пирин" и "Сливен".

Откриването на "Сливенски огньове" ще бъде на 4 май от 18,30 ч. с гала концерт на Симфоничния оркестър, с шествие на артисти от Театър на огъня и сенките "Файъртър" и традиционното запалване на символния огън за празничните дни.

В рамките на Майските дни на културата ще бъдат отбелязани 183 години от рождението на Хаджи Димитър, Европейската нощ на музеите и галериите, Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. В програмата са включени още 25-тото издание на Националния фестивал на детската книга и 24-ти Международен танцов фестивал "Приятелство без граници". Майските празници на културата ще завършат с представяне на заглавия от "София филм фест 2023 г."

Община Сливен кани жителите и гостите на града да посетят разнообразните събития през целия месец, в които всеки ще открие интересни акценти за себе си.




       
МАЙСКИ ДНИ НА КУЛТУРАТА "СЛИВЕНСКИ ОГНЬОВЕ" 2022
МАЙСКИ ДНИ НА КУЛТУРАТА "СЛИВЕНСКИ ОГНЬОВЕ" 2019
МАЙСКИ ДНИ НА КУЛТУРАТА "СЛИВЕНСКИ ОГНЬОВЕ" 2018
МАЙСКИ ДНИ НА КУЛТУРАТА "СЛИВЕНСКИ ОГНЬОВЕ" 2017
Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени