29.04.2023  Юбилеен десети ретро парад на автомобили в Сливен

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

10.00 часа, Ритейл Парк на булевард "Георги Данчев"

Юбилейното, десето издание на ретро автомобили в Сливен, се превърна в своеобразен празник на колекционери и любители от страната и чужбина. Тази година ретро изложението предизвика още по-голям интерес и отбеляза нов рекорд – над двеста возила, които изпъстриха и украсиха паркинга на Ритейл Парк на булевард "Георги Данчев".

Малки и големи жители, както и любители на класическите автомобили, отново имаха възможност да разгледат и да се докоснат до атрактивните возила. Сред тях бе и кметът Стефан Радев, който изрази задоволство, че изложението тази година е предизвикало истински фурор, привличайки още повече колекционери и почитатели на колите от близкото минало.

"Истинска радост е за мен да съм днес тук сред вас! Благодаря от името на всички на Валентин Дойчинов, който е основният двигател и сърцето на това уникално по рода си събитие в Сливен!", заяви още градоначалникът.


Той връчи специалните награди – Купата на кмета, които тази година бяха три. Първа награда отиде при Здравко Сивов с автомобил марка "Форд". След него остана Тодор Деляков със "Ситроен", следван от Едуард Асилелов. Специални награди на Кмета бяха връчени и в категория "Мотоциклети". Първото място завоюва Красимир Чолаков, на второ остана Николай Генов, а на трето, се нареди Диян Илиев. За втора поредна година бе връчена наградата на името на ретро автоколекционер № 1 на България Николай Колев-Бижуто от Варна, която отиде при Ангел Желев. Награди от различните спонсори получиха и победителите в различните категории. За всеки участник бе предвидена грамота и индивидуална награда.

В днешната програма на ретро изложението със свои изпълнения се включиха Военният духов оркестър на Сливен и Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Тракийче".

Организатори на събитието са Сдружението за класически автомобили "Туида Класик" и Община Сливен.
  Още снимки от парада на нашата страница във Facebook:

       
ПАРАД НА РЕТРО АВТОМОБИЛИ И СЪБОР - СЛИВЕН 2022
       
ПАРАД НА РЕТРО АВТОМОБИЛИ И СЪБОР - СЛИВЕН 2019
ПАРАД НА РЕТРО АВТОМОБИЛИ И СЪБОР - СЛИВЕН 2018
ПАРАД НА РЕТРО АВТОМОБИЛИ И СЪБОР - СЛИВЕН 2017


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени