20.04.2019  С много настроение и музика беше открит ретро парадът в Сливен

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

12.00 часа, площад "Хаджи Димитър"  

С много усмивки и музика официално беше открито тазгодишното издание на ретро парада в Сливен. На церемонията присъстваха спортната легенда Йордан Йовчев, рали-шампионът Крум Дончев, който беше част от журито, а за доброто настроение на жителите и гостите на града се погрижи българската блус звезда Васко Кръпката. Той, заедно с групата му "Подуене блус бенд", изнесоха концерт от сцена на камион "ГАЗ". Самият изпълнител също беше участник в събитието.

В тазгодишното издание на ретро парада в Сливен имаше участници от цяла България, както и от Чехия, Румъния, Сърбия и Гърция.

Дефилето на автомобилите из централните улици на града започна още преди обед. След това ретро колите бяха подредени за изложението на пл. "Хаджи Димитър". А най-добрите получиха награди в няколко категории. Йордан Йовчев също отличи няколко от победителите. От тази година се въвежда и нова награда – "Ос-кар", която е за най-добър сценичен костюм. Тя беше връчена от заместник-кмета Пепа Чиликова. Беше връчена и традиционната награда "Купата на кмета".

Кметът на Сливен Стефан Радев поздрави всички участници в ретро парада. "Общината помага на това мероприятие. То вече е едно от най-атрактивните в нашия календар. Истината обаче е, че то нямаше да се състои без ентусиазма и енергията на Валентин Дойчинов. Радвам се, че всяка година успявате да го надграждате и пожелавам всяка година то да става все по-голямо, докато не се превърне в най-голямото събитие за ретро автомобили в България", каза кметът по време на награждаването на участниците.

В съпътстващата програма на събитието беше включен и конкурс за рисунка по темата ретро автомобили, с участието на ученици от Националната художествена гимназия "Димитър Добрович"-Сливен.

Организатори на ретро парада са Сдружението за класически автомобили "Туида Класик" и Община Сливен.
Още снимки от парада на нашата страница във Facebook:


Парад на ретро автомобили - Сливен 2019

 
Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Проявата ще се проведе на 20 април. Това обяви пред Sliveninfo Валентин Дойчинов, организатор на парада за стари автомобили.

"Васко Кръпката и неговите музиканти ще пеят и свирят върху камион ГАЗ 51 от 50-те години на миналия век. Ще има и още много атракции за посетителите", каза Дойчинов.

Тази година в сливенския ретро парад ще участват над 130 автомобила от цялата страна.

"Ще имаме и представители от Чехия, Румъния, Турция и Сърбия. Очаквам рекорден брой участници", заяви организаторът. Очаква се ретро автомобилите да дефилират по основни улици в Сливен, след което да бъдат изложени на площад "Хаджи Димитър"


ПАРАД НА РЕТРО АВТОМОБИЛИ И СЪБОР - СЛИВЕН 2018
ПАРАД НА РЕТРО АВТОМОБИЛИ И СЪБОР - СЛИВЕН 2017


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени