29.04.2017  Парад на ретро автомобили


11.30 часа, Площад "Хаджи Димитър", Сливен  

Цанко Александров, с автомобил Ягуар SI 150 от 1957 година, бе отличен на първо място с "Купата на кмета" в поредното издание на парада на ретро автомобили, който се проведе в Сливен. На второ място се класира Гено Иванов, със Студибейкър, а на трето място победителят бе Пламен Петров, с Ролс ройс. Наградите бяха връчени от кмета на общината Стефан Радев. Той поздрави организаторите и участниците в събитието и благодари, че то се е превърнало в истински празник за града. Радев заяви, че участниците от други краища на страната винаги са добре дошли в Сливен и се надява, че ще се включат в проявата и догодина. "Нека парадът бъде все по-успешен и все по-голям ", каза още кметът.

Участници получиха награди в различни категории. За най-добре реставриран автомобил бе отличен Редон Дофин от 1956 година. Ретро клубът в Бургас получи награда за най-многобройно участие, който се представи с 15 ретро коли. Имаше призове и в зависимост от годината на производство на автомобилите. Награда имаше и за най-добра реплика на ретро автомобил.

Ретро парадът, организиран от Сдружение за класически автомобили "Туида Класик", се състоя днес в Сливен. Дефилираха над 85 ретро автомобили и над 40 мотори. Собствениците им са от различни краища на страната.




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени