9.04.2023  18 Национален фестивал за млади таланти "Цветен камертон"
Гала концерт и награждаване на участниците

 
Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  

Престижната статуетка "Цветен камертон" тази година отиде при Ралица Коларова от Школа по изкуствата "Илия Аврамов" в град Нова Загора. Призът й бе връчен по време на гала-концерта в зала "Сливен", с който приключи тазгодишният, 18-и Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон". На него бяха наградени и участниците в отделните възрастови групи на конкурса.

"Навръх Цветница поздравявам организаторите и всички млади певци, техните вокални педагози и родители за труда, вдъхновението и тяхната отговорност! Пожелавам им да бъдат здрави, щастливи и да се радват на още много невероятни моменти! Чакаме ги отново в нашия прекрасен град!", заяви по време на награждаването председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев.

През годините конкурсът се наложи и открои като едно от емблематичните събития на града под Сините камъни. Основната му цел е да стимулира и подкрепя младите изпълнители, давайки им възможност да се изявят в областта на популярната музика.

В рамките на двата конкурсни дни младите певци имаха възможност да представят по две изпълнения, едно от които, задължително песен на български език. Те бяха разпределени в четири възрастови групи. Изпълненията им бяха оценявани от звездно жури, което и тази година е в състав: композиторът - Хайгашод Агасян, Красимир Гюлмезов и Теди Кацарова. От сцената на залата вчера те поздравиха Община Сливен за перфектната организация и условия за провеждането на музикалния формат. На младите певци и техните педагози пожелаха да бъдат упорити, да вярват в себе си, в българската поп песен, да я развиват и да бъдат все така упорити в музикалните си начинания.

 
 
Наградата за най-малък участник беше връчена от Областна администрация-Сливен на седем-годишната Деа Илчева – "Арт Войс Център", Пловдив. Наградата за най-млад изпълнител, който участва извън класирането отиде при София Николова от Вокално студио "Angel voices" – Варна.

В първа възрастова група Дария Петрова от Вокално студио "Angel voices" – Варна, спечели първото място. На второ място се класира Сиана Славчева от Студио за поп-рок изпълнители "Сарандев" – Добрич. На трето място се нареди Виктория Динкова от Вокално студио "Angel voices" – Варна.

За победител във втора възрастова група беше обявена Грета Стоянова от Вокално студио "Усмивка" в Сливен. На второ и трето място останаха, съответно - Елизабет Кирова и Виктория Пенева – "Арт Войс Център”, Пловдив.

За фаворит в третата възрастова група бе обявена Алекс Карабоев от Народно читалище "Напредък 1869" - Горна Оряховица. Гергана Тончева от Вокална студия "Розов цвят" и част от Народно читалище "Св. Климент Охридски 1858" – Стара Загора, остана на второ място, следвана от Деница Ханджиева от Студио "Музикална вълна” – Пловдив.

В последната, четвърта възрастова група, за най-добър изпълнител бе определена Стелияна Петрова от бургаското Национално училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров", следвана от Мадлен Костова от Вокално студио "Angel voices" – Варна. Трета награда бе присъдена на Десислава Василева от Вокално студио за поп и джаз "Икономов" - Русе.

Наградата на Общински съвет-Сливен отиде при Иван Едрев от Сливен. Отличието от Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков” отиде при Анастасия Мацегора от Центъра за млади таланти в Бургас. Деница Атанасова от Вокално студио "Усмивка” – Сливен спечели наградата на Център за подкрепа за личностно развитие Детски комплекс – Сливен.

 
Държавният куклен театър в Сливен отличи Константина Панайотова от сливенското Вокално студио "Усмивка”. Емилия-Калин Арангелова от Вокално студио "Усмивка”, бе отличена с награда от Регионална библиотека "Сава Доброплодни”. Траяна Димова, Емили Валентинова от Вокално студио "Angel voices" – Варна и Анастасия Стоядинова от Музикално студио "Елита” – Велико Търново, бяха отличени с награда от детското жури от класически детски хор "Дружна песен” при Детски комплекс-Сливен. Награди в отделните възрастови групи бяха връчени и от името на директора на Областна дирекция на МВР-Сливен, ст. комисар Димитър Величков. Те отидоха при Емилия Кравченко от студия по изкуствата "Белканто" – Ямбол, Петя Миндова от "Розов цвят" при Народно читалище "Св. Климент Охридски 1858" - Стара Загора и Йоана Йорданова от Вокално студио "Усмивка" в Сливен.

Градусът на настроението в залата се повиши още повече след изпълненията на част от младите певци и журито на конкурса, които бяха бурно аплодирани.

Сред гостите на вечерта бяха зам.председателят на Общински съвет – Сливен Веселина Тонева, зам.областният управител Антоний Андонов, председателят на Комисията по образование, наука, култура и вероизповедания към местния парламент Лидия Димитрова, директорът на Регионалния исторически музей "Д-р Симеон Табаков" доц. д-р Николай Сираков, представители на партньорските организации, граждани и др.

Организатори на конкурса са Община Сливен и Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен. Партньори в реализирането на инициативата са – Общински съвет-Сливен, Областна администрация, Областна дирекция на МВР-Сливен, РИМ ,,Д-р Симеон Табаков”, Регионална библиотека ,,Сава Доброплодни” и Държавен куклен театър-Сливен. Конкурсът се провежда под патронажа на Кмета на община Сливен.

Още снимки от събитието на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:     

18 Национален фестивал за млади таланти "Цветен камертон"

 
За поредна година Националният фестивал за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон" събра в Сливен участници от цялата страна. Вече дълги години фестивалът стимулира и подкрепя младите изпълнители и им предоставя възможност за реализация в областта на популярната музика.

Тази година сили премерwat 60 млади изпълнители от цялата страна.

В рамките на двата конкурсни дни те имат възможност да представят по две изпълнения, едно от които е задължително песен на български език. Изявите им се оценяват от звездно жури в състав - Хайгашод Агасян – композитор и автор на песни за деца, Красимир Гюлмезов – поп певец, музикант, композитор, текстописец и аранжьор и поп певицата Теди Кацарова.

Кулминацията в двудневната конкурсна програма ще гала-концертът и връчването на наградите на лауреатите.

Фестивалът се организира от Община Сливен и Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен.
       
КОНКУРС ЗА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЦВЕТЕН КАМЕРТОН - СЛИВЕН 2022
КОНКУРС ЗА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЦВЕТЕН КАМЕРТОН - СЛИВЕН 2019
КОНКУРС ЗА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЦВЕТЕН КАМЕРТОН - СЛИВЕН 2018
КОНКУРС ЗА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЦВЕТЕН КАМЕРТОН - СЛИВЕН 2017


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени