8.04.2017   КОНКУРС ЗА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЦВЕТЕН КАМЕРТОН

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.  

Националният фестивал за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон 2017" събира в Сливен на Четиринадесетото си издание над 130 певци от 7 до 16 годишна възраст.

Откриването на конкурса ще се състои в зала "Сливен" на 8 април от 19:30 часа. Програмата на фестивала предвижда да се осъществи Кръгла маса за вокални педагози и ръководители, на 9 април (неделя) от 9:30 до 10:30 ч., в общинската зала "Май". Гала концертът на лауреатите и награждаването на победителите ще бъде на 9 април от 20 часа в зала "Сливен".

Репетициите и конкурсните изпълнения за различните възрастови групи ще се провеждат на две сцени - в зала "Сливен" и салона на Държавния куклен театър на 8 и 9 април.

Младите певици ще бъдат оценявани от известните певици Тони Димитрова и Теди Кацарова, композиторите Хайгашод Агасян и Светослав Лобошки. В журито ще се включат преподавателите по музика Веселина Атанасова /V-то училище/ и Невена Николова / XI – то училище/ в Сливен.

Водещи ще бъдат ученици от Профилирана природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов" и Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов".

Учредители на фестивала са община Сливен, Детският комплекс и Школата за поп и рок изпълнители "Ритъм", с ръководител Елена Пеева, Военен клуб Сливен. Тазгодишното издание се организира от община Сливен и Центърът за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс.

Конкурсът има за цел да утвърждава у младите хора вкус към най-добрите образци на българската и световната популярна песен. Да стимулира и подкрепя младите изпълнители и да им даде възможност за по-голяма изява и реализация в областта на популярната музика.
.

8.04.2017  Пепа Чиликова откри конкурса за млади изпълнители на поп
и рок музика "Цветен камертон" 2017


 
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.  

Заместник-кметът по хуманитарните дейности на община Сливен Пепа Чиликова откри националния конкурс за млади изпълнители на поп и рок музика "Цветен камертон" 2017.

В 14-то издание участват 107 певци от цялата страна от 7 до 16 годишна възраст, които се състезават в четири възрастови групи. От създаването си конкурсът се осъществява под патронажа на кмета на община Сливен!

Жури на тазгодишното издание са певиците Тони Димитрова и Теди Кацарова, композиторите Хайгашод Агасян и Светослав Лобошки, както и преподавателите по музика Веселина Атанасова /V-то училище/ и Невена Николова / XI – то училище/ в Сливен. Детското жури е в състав: Ива, Елена, Венелина, Анна, Стефани, Слав – хористи в детския хор "Дружна песен". Пепа Чиликова, от свое име и от името на кмета на община Сливен Стефан Радев, приветства с "добре дошли" и благодари на участниците в конкурса.

"За нас като организатори Вашето участие е изключителна чест. Надявам се тази сцена да бъде само първа стъпка за всички талантливи деца, които участват в днешния Камертон. Благодаря на журито, че прие да бъде с нас в тези празнични дни и да се нагърби с нелеката задача да определи най-талантливите!", посочи заместник-кметът на Сливен.

Чиликова поздравя всички именници в залата. Тя пожела късмет на участниците, а на публиката изключително положителни емоции.

Отличеният с големия приз Гран При ще получи статуетка, грамота и парична награда от 300 лева. За всяка възрастова група ще бъдат присъдени малък приз за първенеца, грамоти и парични награди за първо, второ и трето място, както поощрителни и индивидуални награди на организации и партньори. Всеки певец ще получи сертификат за участие.

Учредители и организатори на фестивала са община Сливен, Център за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс и Школата за поп и рок изпълнители "Ритъм" при Военен клуб Сливен, с ръководител Елена Пеева. Партньори на тазгодишното издание са Регионалният исторически музей в Сливен, магазин за мебели и декорация "Аргос" и с финансовата подкрепа на Общинския съвет. .


9.04.2017  Станислав Илиев от Сливен е носителят на голямата награда
в конкурса "Цветен камертон"


Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.  
Снимки: Костас Анастасиу

Станислав Илиев от Сливен е носителят на голямата награда в 14-то издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон". Той получи статуетка, парична награда от 300 лева и грамота. Наградата му бе връчена от заместник-кмета на община Сливен Пепа Чиликова. С гала-концерт на лауреатите в зала "Сливен" завърши тазгодишният конкурс "Цветен камертон". В него участваха деца и ученици от София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Шумен, Свищов, Търговище, Хасково, Ямбол, Казанлък, Поморие, Костенец, Каспичан, Харманли, Панагюрище, Котел и Сливен. Пепа Чиликова поздрави всички участници, техните родители и вокалните им педагози. "Благодаря, че едни от най-талантливите цветя бяха в нашия град. Аплодисментите, които получиха от публиката, са най-голямата им награда", каза тя.

5-годишната Габриела Михалева от Сливен получи наградата на Областна администрация за най-малък участник в конкурса. Певицата Теди Кацарова, която беше част от журито, връчи своята специална награда на Теодор Палазов от Стара Загора, който ще направи звукозапис на песен по негов избор.

В първа възрастова група наградата на детското жури отиде при Александра Георгиева от град Бургас. Поощрителни награди бяха дадени на Александра Георгиева от град Бургас, Лилиан Петкова от Бургас и Калина Кънева от Свищов. Награда за първо място получи Жаклин Костадинова от Бургас, за второ място - Александра Николова от Ямбол, за трето място - Мартин Сиромахов от Русе.

Във втора възрастова група наградата на детското жури беше за Никол-Наоми Дечева от Варна. Поощрения получиха Иван Едрев от Сливен, Александра Тенева от Търговище и Милица Тодорова от Стара Загора. Първото място беше за Теодор Палазов от Стара Загора, второ място заеха Грета Георгиева от Свищов и Йоана Янева от Шумен, а третото място беше за Кристиян Налбантов от Поморие.

В трета възрастова група наградата на детското жури отиде при Весела Иванова от Свищов, а с поощрителни награди бяха отличени Изабела Лекова от Харманли, Симона Стефанова от Шумен и Мария Минкова от Стара Загора. Първо място заеха Гергана Тодорова от Стара Загора и Кристиана Атанасова от Шумен, Валентин Илиев от Пловдив се класира на второ място, а Карина Илиева от Свищов - на трето място.

В четвърта възрастова група първо място зае Славея Иванова от Шумен, на второ място - Виктория Георгиева от Панагюрище, на трето място - Веселина Иванова от Бургас. Поощрителни награди получиха Арзу Юсеин от Каспичан и Никол Борисова от Свищов.

Награди бяха връчени от Областна дирекция на МВР. Отличените бяха Мартин Стоянов от Варна, Самуил-Петко Махнев от Сливен и Милица Тодорова от Стара Загора. Регионалният исторически музей отличи Анелия Налбантова от Поморие. 14-ят Национален конкурс за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон" се проведе под патронажа на кмета на община Сливен Стефан Радев. Организатори бяха Община Сливен, Център за подкрепа на личностно развитие - Детски комплекс-Сливен, Школа за поп и рок изпълнители "Ритъм", Държавен куклен театър и с финансовата подкрепа на Общински съвет-Сливен. .



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени