17.04.2022  17 Национален фестивал за млади таланти "Цветен камертон"
Гала-концертът и награждаване на участниците

 
 


Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  
С гала-концерт вчера приключи 17-ият Национален фестивал за млади таланти "Цветен камертон". Той се провежда традиционно в дните около Цветница и основната му цел е да стимулира и подкрепя младите изпълнители, давайки им възможност да се изявят в областта на популярната музика.

От сцената на зала "Сливен" кметът Стефан Радев поздрави участниците, техните вокални педагози и родители за положените труд, упоритост и всеотдайност.

"Скъпи деца, ако продължавате да следвате мечтите си и работите усилено, можете да покорите всяка световна сцена. Поздравления за всички вас и на добър час! Ние ще продължим да полагаме усилия и да стимулираме българската култура"  , заяви кметът Радев. Той връчи приза "Цветен камертон" на победителя от тази година - Жаклин Костадинова от Хорова школа "Милка Стоева", Младежки културен център, град Бургас.

Общо 77 деца и ученици от музикални школи и студиа от цялата страна премериха сили в двудневния певчески конкурс. Те бяха разпределени в четири възрастови категории. За всички участници бяха предвидени награди. Изпълненията им бяха оценявани от звездно жури в състав: композиторът - Хайгашод Агасян, Красимир Гюлмезов и Теди Кацарова, които със свои изпълнения поздравиха публиката.

Наградата за най-малък участник беше връчена на седем-годишната Ева София Катерина Рейана Харисън – Арт Войс Център, Пловдив.

В първа възрастова група София Дамянова от Вокална група "Шоколадче", град Лом спечели първото място. На второ място се класира Боряна Стоянова от Център за подкрепа за личностно развитие – Бургас. На трето място се нареди Пресияна Великова от Музикална школа "Вяра, надежда, любов" - Русе.

За победител във втора възрастова група беше обявена Кристина Енчева - Народно читалище "Напредък-1869", Горна Оряховица. На второ място остана Емилияна Добрева – "Арт Войс Център", Пловдив, а на трето – Елизабет Кирова - "Арт Войс Център", Пловдив.

 
 
За фаворит в третата възрастова група бе обявена Александра Георгиева от Бургас. Анелия Налбантова от Национално училище за музикално и сценично изкуство - Бургас остана на второ място, следвана от Петя Пенчева от Детска музикална формация "Звездопад" – Стара Загора.

В последната, четвърта възрастова група, за най-добър изпълнител бе определена Грета Бакалова от Bungy Singers Voice Academy – Варна, следвана от Иван Славов от Варна. Трета награда бе присъдена на Виктория Червенкова от Bungy Singers Voice Academy – Варна.

Наградата на Общински съвет-Сливен отиде при Иван Едрев от Сливен. Отличието от Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков" отиде при Кристиян Налбантов от Национално училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" – Бургас. Александър Цеков от Студио "Музикална вълна" - Пловдив спечели наградата на Център за подкрепа за личностно развитие Детски комплекс – Сливен. Призът на Държавен куклен театър бе връчен на Мария Апостолова от сливенското Вокално студио "Усмивка". Дария Петрова от Вокално студио "Angel voices" бе отличена с награда от Регионална библиотека "Сава Доброплодни". Иван Славов от Варна и Деница Балджиева от Народно читалище "Просвета-1870" – Свиленград бяха отличени с награда от детското жури от класически детски хор "Дружна песен" при Детски комплекс-Сливен. За част от младите изпълнители бяха предвидени поощрения.

Сред гостите на вечерта бяха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, зам.-кметът Пепа Чиликова и представители на партньорски организации.

Организатори на конкурса са Община Сливен и Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен. Партньори в реализирането на инициативата са – Общински съвет-Сливен, Областна администрация, РИМ "Д-р Симеон Табаков", Регионална библиотека "Сава Доброплодни" и Държавен куклен театър-Сливен..

Още снимки от събитието на страницата на ИнфоТуризъм Сливен във Facebook:     

17 Национален фестивал за млади таланти "Цветен камертон"

 


След двугодишно прекъсване заради Ковид пандемията, на Лазаровден и Цветница, Сливен отново ще събере млади изпълнители на популярна музика от цялата страна. 17-ият Националният фестивал "Цветен камертон" ще се проведе на 16 и 17 април 2022 г. в зала "Сливен".

Основната цел на конкурса е да стимулира и подкрепя младите изпълнители и да им даде възможност да се изявят в областта на популярната музика.

В него участват деца и младежи на възраст от 5 до 17 години от музикални школи и студиа от цялата страна. Участниците са разпределени в 4 възрастови категории. Над 80 са подадените заявки за участие. Наградите са парични и ще бъдат определени от жури в състав: Хайгашод Агасян, Красимир Гюлмезов и Теди Кацарова.

Гала-концертът и церемонията по награждаването ще се състоят на 17 април от 19.30 ч. в зала "Сливен".

Фестивалът се организира от Община Сливен и Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен.
КОНКУРС ЗА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЦВЕТЕН КАМЕРТОН - СЛИВЕН 2019
КОНКУРС ЗА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЦВЕТЕН КАМЕРТОН - СЛИВЕН 2018
КОНКУРС ЗА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЦВЕТЕН КАМЕРТОН - СЛИВЕН 2017


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  ИнфоТуризъм Сливен,  Всички права запазени