30.11.2022  Община Сливен и крепост "Туида" се включват
в състезанието на най-добрите в туризма.



Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  

В тазгодишните награди Сливен има 5 номинации в различни категории. В категория Туристическа атракция/обект номинацията на Сливен е за Крепост Туида, обектът е включен в още две категории Иновации и в избора за най-голямата награда Изборът на българите. За община Сливен като дестинация може да се гласува в две отделни категории Туристическа дестинация и Туристическа община

От 28 ноември 2022 г., 12.30 часа, стартира електронното гласуване за седмите Годишни награди в туризма – 2022. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории в конкурса на Министерството на туризма. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

За номинациите на Община Сливен може да гласувате до 23:59 часа на 5 декември 2022 г., на  www.tourismawards.bg. Сайтът е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма. Линковете за гласуване в отделните категории, са както следва:

Туристическа атракция/обект   Туристическа дестинация

Иновация   Туристическа община   Изборът на българите

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 13 декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза и грамота.

За поредна година Министерството на туризма номинира претендентите за Годишните отличия за постижения в туризма. Подкрепете Община Сливен и крепост "Туида" като гласувате и споделите с приятели!!!

ОБЩИНА СЛИВЕН
"Сливен – изживей историята, почувствай природата" Визията за развитие на интегриран туристически продукт, която следва и залага през последните седем години Община Сливен е: "Община Сливен – успешна туристическа дестинация, съхраняваща българската история, култура и природа, предлагаща на своите гости разнообразни възможности за обогатяване на познанията, спорт и почивка."

Ярък добър пример за атрактивен туристически обект на територията на Община Сливен е Късноантична и средновековна крепост "Туида”. Други важни туристически обекти са: Първа българска текстилна фабрика/Затворът/Държавна сукнена фабрика; Архитектурно исторически комплекс – родна къща на Хаджи Димитър, хан, кафене, продавници; Къща-музей Добри Чинтулов, Музеен комплекс "Сливенския бит”; Тракийска гробница при с. Калояново, Исторически място Кушбунар, Художествена галерия "Димитър Добрович”, РИМ "Д-р Симеон Табаков" – Сливен.




Крепост "Туида" ежегодно се включва в състезанието, като всяка година кандидатурата на сливенския обект е номиниран в различна категория. През 2016-а "Туида" спечели в оспорвана битка първото място в най- желаната категория "Обект на годината", а през 2018 година се класира на трето място в категория "Духът на България".

Община Сливен e получи през 2019 година приза Туристическа община на годината в наградите на Travel academy.

Три награди и висока оценка за представянето си получи Община Сливен на 17-ото Международно изложение "Културен туризъм" във Велико Търново. То се проведе в дните от 14 до 16 април в старопрестолния град.

Единственият специализиран форум за културен туризъм на Балканите предоставя уникална възможност за осъществяване на ефективни и ползотворни контакти и създаване на дълготрайни партньорски отношения.

Наградата в категория "Най-професионални туристически сайтове и приложения" за интерактивна платформа бе присъдена на "100 причини да посетите и опознаете традициите на Сливенския край".

Крепост "Туида" получи отличие за "Интерактивни дейности и събития в крепост "Туида" за ефективно управление на комплексен туристически продукт". Голямата награда в категория "Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм" получи "Нетипична Нощ на музеите с Типично" .





Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени