18.05.2019  НЕТИПИЧНА НОЩ НА МУЗЕИТЕ с "Типично"

Традиционно, всички музейни обекти в град Сливен ще вземат участие заедно в отбелязването на Международният ден и Европейската нощ на музеите. Тази година Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков", Национална художествена галерия "Димитър Добрович", Национален музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост "Туида" и Община Сливен ще предложат едно съвместно и незабравимо приключение за малки и големи. Предвидените мероприятия в програмата са насочени към младите хора и децата, към тези, в чиито ръце ще остане културно-историческото наследство и са свързани с темата на инициативата за 2019 г. - "Museums as Cultural Hubs: The Future of Tradition". Днес музеите трябва да са адекватни на съвремието и за да накараме децата да искат да бъдат в музея, трябва да го направим през призмата на техните интереси.

Празненствата ще започнат с официално откриване, което ще се проведе в централната градска част, пред Регионален исторически музеи "Д-р Симеон Табаков" на специално изградена сцена за събитието. Акцент в програмата ще бъдат звездите от "Типично", които ще обявят приключенската игра - "Лов на АРТ&факти". Условията й включват посещение на всички обекти, изпълнение на предизвикателства и събиране на печати. В края на играта за всички събрали пълен набор печати ще се проведе томбола с награди.

Старт и Финал - Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков"
Официално откриване: 17:00 ч.
Обявяване на приключенската игра: 17:15 ч.
Край на играта: 23:00 ч.
Теглене на томбола: 23:00 – 23:30 ч.
Край на събитието: 00:00 ч.

Място на откриването:
РИМ "Д-р Симеон Табаков" Сливен

Организатори: Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков", Национална художествена галерия "Димитър Добрович", Национален музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост "Туида", Община Сливен.

Гледайте до края на видеото, за да чуете къде ще бъдат Типично в "Нощта на музеите" 18ти май на youtube

#NightofTheMuseum  #RegionalHistoricalMuseumSliven  #NationalArtGallerySliven  #NationalMuseumOfTextileIndustry  #TuidaFortress  #MunicipalityOfSliven  #Tipichno #ЛовНаАРТ&факти  #HuntingonART&facts  #OfficialOpening  #TheCenterOfTheCity.
НОЩ НА МУЗЕИТЕ 2018
НОЩ НА МУЗЕИТЕ 2017


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   

<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени