14.06.2022  Изложба "Колекция с продължение"

 
Източник: ХГ "Димитър Добрович".
Позоваването на източника е задължително
  .

17.30 часа, ХГ "Димитър Добрович" - Узунова къща

Изложбата показва "избрано" от най-новите попълнения в колекцията на Дарик радио, която наброява над 500 произведения, дело на 180 съвременни художници.

Представени са творби на 40 от тях – творци от различни поколения. Шестима от участниците са свързани с Града на войводите и са носители на престижни награди за постижения в изкуството – Атанас Парушев, Веселин Дамянов – ВЕС, Йордан Парушев, Красимир Добрев, Красимир Карабаджаков и Онник Каранфилян.

Подбрани специално за пространството на галерия "Димитър Добрович", за повечето от произведенията това е първа среща с публиката.

Защо КОЛЕКЦИЯ С ПРОДЪЛЖЕНИЕ ? – защото вече 22 години Дарик организира пленерът "Звук и цвят" и създава творческа общност от талантливи артистични индивидуалности. И защото за радиото е важно да продължи да подкрепя, да цени и да мотивира съвременните български художници, да събира тях и частици от изкуството им, съхранявайки таланта, белезите на времето, живота, природата, емоциите и състраданието в една жива и развиваща се колекция.

И днес, и утре!

Куратор на изложбата е Красимир Добрев – участник в два от пленерите на Дарик и носител на наградата "Добри Чинтулов" за 2020-та година. Инициативата е в чест на 30 години ДАРИК РАДИО, с подкрепата на Национален фонд култура и галерия "Димитър Добрович".
 














Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 ХГ "Димитър Добрович"   



<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени