25.10.2019  Тържествен концерт и връчване на наградите на Община Сливен за 2019 г.

Източник: www.sliven.bg    Позоваването на източника е задължително.  

 
18.00 часа, Зала "Сливен" 

На тържествена церемония в зала "Сливен" бяха раздадени традиционните награди на Община Сливен. Събитието се проведе при голям интерес. Временно изпълняващият длъжността кмет на общината Румен Иванов поздрави гостите на събитието и отличените.

"За мен е чест да ви поздравя в навечерието на нашия, най-сливенския празник – Димитровден! Наградите на Община Сливен се връчват от дълги години. Но аз вярвам, че всеки един от вас заслужава своето отличие, защото всички ние обичаме и милеем за родния град! Бъдете здрави и не спирайте да носите сливенския дух в сърцата си! Той ще ви насочва в трудните моменти! Още веднъж, честит празник!", поздрави гостите Румен Иванов.

Той връчи голямата награда за изкуство "Добри Чинтулов" на Георги Калайджиев.

"Много съм развълнуван. Високо и много ценя тази награда. Никога не съм спирал да мисля, че аз съм сливналия. Където и да съм бил по света, винаги съм описвал красотата на нашия балкан, на Карандила, на нашия Сливен.", каза Калайджиев.

Той е професионален музикант – цигулар, с изключително голям принос за развитието на музикалното дело в Сливен и националното ни музикално творчество.

Наградата за стопанска инициатива на името на първия български индустриалец Добри Желязков – Фабрикаджията връчи заместник-кметът Стоян Марков. С нея беше отличен местният инвеститор Стоян Стоянов.

"Благодаря на Община Сливен за оценката. Благодаря на семейството ми за подкрепата и на всички мои служители, приятели и партньори", заяви Стоянов.

Той посочи, че ще дари сумата на Общината за изграждане на подвижно баскетболно игрище. Стоян Стоянов е управител и собственик на фирма, произвеждаща яйца за консумация, подрастващи ярки, фуражи за птици, пастьоризиран яйчен меланж.

Заместник-кметът Пепа Чиликова връчи наградата "Милосърдие" на доц. д-р Мария Тодорова.

 
"Позволете ми да ви благодаря най-сърдечно за присъдената ми награда, на ръководството на Община Сливен и на всички, които са предложили мен за наградата. Приемам това отличие като призвание за медицинските работници, лекари, медицински сестри, акушерки, фелдшери, зъболекари и фармацевти – всички те са достойни синове и дъщери на Сливен, които денонощно и всеотдайно са давали и ще дават своя труд за здравето на хората", каза от своя страна доц. Д-р Тодорова.

Доц. д-р Мария Тодорова е добре позната на сливенската общественост като лекар и общественик. Заемала е ръководни позиции в здравеопазването на нашия град – главен лекар на МБАЛ "Д-р Иван Селимински", директор на Медицински колеж – Сливен.

Сценарият на събитието тази вечер беше подготвен от Веселина Седларска, която през март получи приза "Жена на десетилетието". За доброто настроение на гостите се погрижиха Рая Радушева от Сливенския симфоничен оркестър, струнен квартет "Интро", певицата Марияна Попова и Тримата български тенори. Водещи на церемонията бяха актьорите от хитовия български сериал "Откраднат живот" Диана Димитрова и Емил Марков.

Организатор на церемонията е Община Сливен.

 
ДИМИТРОВДЕН, ПРАЗНИК НА СЛИВЕН   


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени