28.06.2019  Старт на 39-ото Монбат Рали Сливен

20 юни от 19.00 часа, Зала "Сливен"  

Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  
На зрелищна церемония на пл. "Хаджи Димитър" беше даден старт на 39-ото Монбат Рали Сливен. Състезанието е втори кръг от Българския рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей на FIA. Заместник-кметът Румен Иванов даде старта на автомобилното шоу.

"За мен е голямо удоволствие да открия 39-ото Монбат Рали Сливен. Благодаря на организаторите за това, че те превърнаха Сливен в автомобилна столица на България и се надяваме да продължават да го правят. Пожелавам на всички невероятно преживяване, емоции и адреналин. На състезателите пожелавам успех и да покажат своето майсторство по пътищата на сливенския Балкан. Откривам 39. Монбат Рали Сливен", каза заместник-кметът в своето приветствие към участниците, гражданите и гостите на града.

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева изпрати поздравителен адрес.

"Събитието през годините се утвърди като спортна проява с авторитет, която откроява високите постижения на автомобилните състезатели. За гражданите на Сливен и неговите гости това е една атракция и запомнящо се пребживяване. Вярвам, че и за в бъдеще, вие, като организатори ще продължите традицията да ни радвате нас зрителите с вълнуващи моменти от автомобилния спорт, като пожелавам здраве и успешно представяне на състезателите", пише министър Танева.

От своя страна организаторите отново благодариха на Община Сливен за подкрепата при организацията на мащабното събитие.

Изненада за присъстващите беше награждаването на победителите от автомобилния шампионат за хора с увреждания. Заместник-кметът Иванов връчи купите в категория "Ръчно управление". Председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев отличи първите трима в клас "Стандартно управление".

 
На церемонията присъства и народният представител Мария Белова. Тя, заедно с Румен Иванов, Димитър Митев и директорът на Монбат Рали Сливен Живко Минчев дадоха символичен старт на всеки един от състезателите. Всички те и участниците призоваха зрителите да стоят на безопасни места и да се грижат за своята сигурност.

В организацията участват 400 човека. За сигурността и безопасността на състезателите са осигурени 180 полицейски поста по цялото трасе, както и 12 специални автомобила с 30 пожарникари, 6 реанимобила с 6 медицински екипа, 125 маршала. Има и 42 съдии по трасето, 12 автомобила за сигурност, 7 пътни помощи и други.

Общо 52 екипажа от 6 националности бяха подали заявки за участие. След последните технически проверки са допуснати 42 от 4 държави.

В първия състезателен ден, събота, участващите екипажи ще преминат 7 скоростни етапа с обща дължина от 100,83 километра.

За крайното класиране в кръга от рали-спринт шампионата ще се зачитат резултатите от 5 от 7 скоростни отсечки. Вторият ден ще предложи на състезателите 4 скоростни етапа с обща дължина от 64,80 километра.

В програмата му са включени новата отсечка "Трапоклово" и най-дългият етап в надпреварата – специален етап 11 "Сините камъни" с дължина от 33,50 километра.

Още снимки от концерта на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:     


1.06.2019  Броени дни до старта на 39-то Монбат Рали Сливен

 
Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Писта "Бършен"

До момента 44 екипажа са заявили участие в престижното традиционно рали в града под Сините камъни. Пилотите в Монбат Рали Сливен ще стартират по едни от най-емблематичните отсечки в Българския автомобилен спорт, традиционни специални етапи в сливенския балкан и нови трасета.

Изявени български пилоти ще премерят своите умения зад волана със свои колеги от Румъния, Сърбия, Унгария, Турция и Гърция.

Повече за програмата, екипажите, специалните етапи и всичко останало за 39-то Монбат Рали Сливен може да прочетете на интернет страницата на ралито: http://rallysliven.com

След 10 дни Сливен ще е столица на автомобилния спорт!

Любители и приятели на авто-мото спортовете Сливен ви очаква!
МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН - 2018


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени