29.06.2018  Мирослав Ангелов и Еди Сивов са победителите в рали "Сливен" 2018

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Днес бе даден финала на 38-то издание на рали "Сливен" 2018.

Официалната церемония се състоя на площад ,,Хаджи Димитър" където Кметът Стефан Радев връчи наградите на победителите. Ралито е втори кръг от Българския рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей на ФИА.

Победители тази година са екипажът Мирослав Ангелов и Еди Сивов със SKODA FABIA R5.

На второ място завършиха Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с MITSUBISHI LANCER.

Третото място остана за екипажа Григор Григоров и Петър Сивов с PEUGEOT 208 R2.

Над 40 бяха екипажите, взели участие, от които 15 са чуждестранни – Гърция, Румъния, Сърбия и Турция. Скоростните етапи тази година бяха 11 със 175.21 състезателни километра, преходи от 258 км и обща дължина 433 км.

Организатори на проявата са Община Сливен и АСК "Скорпион" – Сливен. Своята подкрепа на ралито дадоха и много спонсори и доброволци.



27.06.2018  Започна 38-то издание на Рали "Сливен"

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

С церемониален старт на площад "Хаджи Димитър" започна Рали "Сливен" 2018". И тази година ще станем свидетели на майсторството и професионализма на участниците от различни части на България и чужбина. Надявам се всеки един от Вас да остане с невероятни впечатления и емоции. Нека да бъдем отговорни и да спазваме мерките за безопасност, за да няма инциденти", заяви в словото си заместник-кметът Румен Иванов. Седем души бяха отличени в състезанието по майсторско управление на Българската асоциация за рекриация, интеграция и спорт, с ръководител Павел Савов.

Музикален поздрав към почитателите на автомобилния спорт отправиха близначките певици Яница и Глория от Сливен. 49 са екипажите, които ще вземат участие, от които 15 са чуждестранни - Гърция, Румъния, Сърбия и Турция. Ралито включва 11 скоростни етапа със 175.21 състезателни километра, преходи от 258 км и обща дължина 433 км. Спортните комисари на състезанието тази година са Бранислав Йевич, Джо Коркоран, Пламен Иванов, Емил Захариев – секретар на спортните комисари.
 
  На събитието присъстваха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Владимир Илиев, общински съветници Във връзка с безопасността на провеждане на ралито, не се разрешава движение на пътни превозни средства и пешеходци, преди преминаването на специалния автомобил на организатора. Всички ППС, които се движат преди този автомобил ще бъдат спирани и извеждани извън трасето. Забранява се оказване на помощ от зрителите на екипажи, претърпели инцидент в трасето, до пристигането на специализираните екипи. Оказването на помощ ще води до дисквалификация на състезателите. Любителите на автомобилния спорт се призовават да не замърсяват околната среда, да имат отговорно поведение и да спазват мерките за безопасност.

Организатори на проявата са Община Сливен и АСК "Скорпион" – Сливен.
Още снимки от парада на нашата страница във Facebook:




27-29.07.2018   Рали "Сливен" 2018


Източник: www.rallysliven.com
Позоваването на източника е задължително.
  

Подготовката на 38-то издание на рали "Сливен" 2018 е в пълна сила. Състезанието получи своите нови дати от FIA и ще се проведе от 27 до 29 юли. Ралито традиционно е кръг от националния рали шампионат на България и е част от Европейския рали трофей на FIA - зона Балкани. За тазгодишното си издание, рали "Сливен" ще предложи и близо 99% ново трасе на участващите екипажи.

Организаторите на състезанието са подготвили изцяло ново трасе за 38-то издание на състезанието. По традиция борбата за призовите места ще започне в петък вечер със супер-специален етап по улиците на града домакин Сливен. Освен атрактивната скоростна отсечка в програмата на двата състезателни дни са залегнали още 10 скоростни етапа - 6 в събота и 4 в неделя.

В съботния ден, екипажите ще трябва да преминат през 6 скоростни отсечки с обща дължина 130 състезателни километра. Преходите са 199 километра, като е предвидена и една зона за презареждане на състезателните автомобили. Най-дългия етап през деня е 24,90 километра.

По традиция неделния ден е по-лекия в програмата на рали "Сливен". Крайното класиране ще трябва да се реши в нови четири етапа с обща дължина 44,9 състезателни километра, а преходите са 58 километра.

Официалното награждаване на победителите е предвидено в ранния неделен следобед.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени