2.06.2018  С много танци и цветно настроение завърши
Международният фестивал "Приятелство без граници"


18.00 часа, Драматичен театър "Стефан Киров"

 
Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  

Приключи Международният детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници". Финалният концерт се състоя снощи в Драматичен театър "Стефан Киров" .

В 23-то му издание взеха участие деца от Германия, Грузия, Румъния, Словакия, Словения, Турция, Украйна, Унгария и България.

Всички те получиха грамоти и сувенири от кмета на община Сливен Стефан Радев, който ги поздрави за участието им във фестивала и изрази надежда, че са усетили гостоприемството на своите домакини и ще посетят отново града под Сините камъни.

"Вярвам, че сме помогнали на младите хора да разберат, че различията в езика, който говорим, традиционните облекла, които носим и фолклора на всеки отделен народ, не е пречка за изграждане на трайно и добро приятелство. Искам да ви уверя, че вие сте главната причина този фестивал да го има и да продължава да се радва на такава популярност. За нас беше истинско удоволствие да ви посрещнем и покажем своето гостоприемство"  , заяви от сцената на залата кметът Радев.

Празничната вечер събра на едно място директори и представители на различни институции в града, родители и ученици.

Международният детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници" е едно от най-мащабните културни събития, не само за Сливен и региона. Той популяризира танцовия фолклор и е място за културен обмен на базата на традиционната култура.

Организатор на фестивала е Община Сливен, с подкрепата на РУО – Сливен и Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен.

 
Още снимки от събитието на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:     


1.06.2018  Кметът Стефан Радев се срещна с участниците
от Международния фестивал "Приятелство без граници"


 
Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  

Участниците в 23-то издание на Международния фестивал "Приятелство без граници" бяха посрещнати в Общината по-рано днес от кмета Стефан Радев и заместник-кмета Пепа Чиликова.

Стефан Радев изтъкна значимостта на фестивала за Сливен, който е с богата история и красива природа. Пред гостите той сподели, че градът под Сините камъни се гордее със своите талантливи и любознателни деца.

"Ще усетите магията на Сливен, ще прекарате незабравими моменти в дните на фестивала и ще създадете нови приятелства. Това ще са спомени за цял живот и съм сигурен, че ще искате отново да дойдете в нашия град. Пожелавам ви да бъдете здрави, все така да обичате традициите на вашите народи, да ги популяризирате отново в България, както и по целия свят", посочи кметът.

В срещата взеха участие делегации от Германия, Грузия, Румъния, Словакия, Словения, Турция, Украйна и Унгария и символичните домакини на фестивала Детски фолклорен ансамбъл "Аглика" към СУ "Константин Константинов" – Сливен.

Всеки ръководител представи накратко своите състави, след което домакини и гости си размениха подаръци.

В програмата на съставите днес са предвидени концерти на различни сцени в града - пл. "Хаджи Димитър", пред Военен клуб, пред НТС, в Градската градина, до паметника на Съби Димитров и в кв. "Речица". ХХIII Международен фестивал "Приятелство без граници" ще завърши с гала-концерт на участниците, който ще се проведе на 2 юни от 18 часа в залата на Драматичен театър "Стефан Киров".


31.05.2018  Стартира 23-то издание на Международния
фестивал "Приятелство без граници" в Сливен.


Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  

Стартира 23-то издание на Международния фестивал "Приятелство без граници" в Сливен.

Поради лошите метеорологични условия официалното откриване се състоя в зала "Сливен".

"Изключително ми е приятно да видя толкова млади и усмихнати хора. Вие сте смисълът на всички усилия, които полагаме, нашият стимул. Сливен е домакин за 23-и път на този превърнал се в емблема на културния ни живот фестивал. Това е едно дългоочаквано събитие, един истински празник на музиката, танците и приятелството", заяви от сцената на зала "Сливен" кметът Стефан Радев. Той пожела на всички участници нови и ползотворни приятелства, много приятни мигове и забавления по време на фестивала.

В града гостуват деца от Германия, Грузия, Румъния, Словакия, Словения, Турция, Украйна и Унгария.

На церемонията присъстваха председателят на Общинския съвет Димитър Митев и общински съветници, заместник-областният управител Димитринка Петкова, заместник-кметът Пепа Чиликова, директори и представители на различни институции в града, граждани и гости.
 
Международен детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници"

 

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

23-ят Международен фестивал "Приятелство без граници" ще се проведе от 31 май до 2 юни 2019 г. В Сливен ще пристигнат деца от Германия, Грузия, Румъния, Словакия, Словения, Турция, Украйна и Унгария, които заедно с фолклорните състави от Сливен ще изградят една пъстра и цветна история на приятелството.

Фестивалът започва с дефиле на 31 май от 18.30 ч. по бул. "Цар Освободител", в което ще вземат участие всички групи. В 19 ч. на пл. ‚Хаджи Димитър" ще се проведе церемонията по откриването и концерт на участниците.

На 1 юни от 11 ч. на различни сцени в града /пл. "Хаджи Димитър", пред Военен клуб, пред НТС, в Градската градина, до паметника на Съби Димитров и в кв. "Речица"/ ще се състоят концерти по повод 1 юни – Международен ден на детето.

В 14 ч. в крепостта "Туида" ще се проведе детски празник "Да играем игрите на баба и дядо" – дейност по проект на Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков" – Сливен "Отпечатване сборник "Сечи, сечи месечинка" – традиционни залъгалки, броилки, детски игри и играчки от Сливенско" , реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

В 19 ч. на откритата сцена на пл. "Хаджи Димитър" ще започне концертът на всички участници във фестивала.

Фестивалът ще завърши с гала-концерт на участниците, който ще се проведе на 2 юни от 18 ч. в залата на Драматичен театър "Стефан Киров".

 
ПРОГРАМА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕТСКИ ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ "ПРИЯТЕЛСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ"
Двадесет и трето издание на Международия детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници" е с участие на групи от различни страни. Фестивалът е едно от най-мащабните културни събития в общината и региона. Няма конкурсен характер – участниците са деца от 8 до 14 години, които представят танците на своите народи.
31.05.2019, 18.00 часа, Градска градина – НТС – бул. "Цар Освободител" – пл. "Хаджи Димитър"
Дефиле на участниците в ХХІІІ Международен детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници"
31.05.2019, 18.30 часа, открита сцена на пл. "Хаджи Димитър"
Церемония по откриването на ХХІІІ Международен детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници". Концерт на участниците във фестивала
1.06.2019, 11.00 часа, открити сцени / на различни места в града /
Концерти на открити сцени на участници във фестивала
1.06.2019, 14.00 часа, Антична и Средновековна Крепост "Туида"
Детски празник "Да играем игрите на баба и дядо"
1.06.2019, 19.00 часа, открита сцена на пл. "Хаджи Димитър"
Концерт на участниците във фестивала"
2.06.2019, 18.00 часа, зала на ДТ "Стефан Киров"
Гала концерт на участниците в ХХІІІ Международен детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници". Закриване на фестивала.
МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕТСКИ ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ "ПРИЯТЕЛСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ" 2018
МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕТСКИ ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ "ПРИЯТЕЛСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ" 2017


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени