15-17.05.2018  Международeн детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници"


16.05.2018  Гала концерт на участниците
18.00 часа, зала на ДТ "Стефан Киров"
Гала концерт на участниците в ХХІІ Международен детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници". Закриване на фестивала.


16.05.2018  Деца от Международния фолклорен танцов фестивал на гости в областната администрация
Представители на участниците в Международния детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници" гостуваха на областната администрация.Зам.областният управител Камен Костовим пожела успешни фестивални дни и вълнуващи срещи с връстниците им от Сливен, които да сложат начало на нови приятелства.


16.05.2018  Среща в Общината с участници в Международния фестивал "Приятелство без граници"
Заместник – кметовете Румен Иванов и Пепа Чиликова посрещнаха представители на държавите-участници в Международния детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници", чийто домакин е Сливен.


15.052018  От днес в продължение на три дни Сливен ще бъде музика и танци

  Още снимки от откриването във Facebook:
Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

С пъстро и шумно дефиле започна 22-то издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници". В него се включиха участниците във фестивала от Албания, Латвия Молдова, Румъния, Турция, Хърватска и България. Дефилето беше предвождано от оркестъра при Ансамбъла за народни песни и танци- Сливен и събра много зрители по целия път- от Градската градина, по бул. "Цар Освободител" и до площад "Хаджи Димитър". Там беше церемонията по издигане знамето на Република България, знамето на ЕС и знамето на фестивала.

"За пореден път нашият град гостоприемно отваря врати пред най-малките посланици от различни страни. И тази година Сливен дава среща на много талант, на изкуството и културата на различни народи. А това е най- големият мост между хората- споделената различна култура", каза пред присъстващите кметът на Община Сливен Стефан Радев. Той допълни: "Надявам се, че за всяко от децата, участващи в международния фестивал Сливен ще остане едно специално място. Пожелавам Ви много забавления в дните на фестивала".

След официалното откриване оркестърът засвири българско хоро и всички- гости и домакини- се хванаха на него. Вечерта продължи с концерт на участниците във фестивала на открита сцена.

Утре малките танцьори ще бъдат на гости в Община Сливен, а след това и в Областна управа. Организирана е и "Творческа работилница" на крепостта "Туида". Зрителите ще могат да се насладят на изпълненията на танцовите групи и утре вечер на открита сцена от 18.30 на пл. "Хаджи Димитър".

Гала-концертът на участниците ще бъде на 17 май от 18 часа в залата на ДТ "Стефан Киров".

На официалното откриване присъстваха председателят на Общински съвет- Сливен Димитър Митев и заместник- кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков.

Организатор на фестивала е Община Сливен, в партньорство с Регионално управление на образованието– Сливен и Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс- Сливен.

11.02.2018  Утвърдиха участниците в Международния детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници"

 

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

На провелото се първо заседание на организационния комитет бяха обсъдени и избрани участниците в 22-то издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници"- Сливен 2018 г. В срещата взеха участие представители на Общинската администрация, училищата, експерти от Регионален исторически музей и хореографи.

По време на заседанието бяха разгледани 26 заявки от 15 държави. Утвърдени за участие бяха състави от Албания, Египет, Индия, Латвия, Румъния, Хърватска и Чехия. Тази година се предвижда фестивалът да се проведе в периода от 15 до 17 май.

Основен организатор е Община Сливен, в партньорство с Регионално управление на образованието – Сливен, Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс Сливен и ЕТ "Белите кайнаци"..

ПРОГРАМА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕТСКИ ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ "ПРИЯТЕЛСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ"
15.05.2018, 18.00 часа, Градска градина – НТС – бул. "Цар Освободител" – пл. "Хаджи Димитър"
Дефиле на участниците в ХХІІ Международен детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници"
15.05.2018, 18.30 часа, открита сцена на пл. "Хаджи Димитър"
Церемония по откриването на ХХІІ Международен детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници". Концерт на участниците във фестивала
16.05.2018, 09.30 часа, Средновековна крепост "Туида"
"Творческа работилница" – с участието на съставите от ХХІІ Международен детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници"
16.05.2018, 18.30 часа, открита сцена на пл. "Хаджи Димитър"
Концерт на участниците в ХХІІ Международен детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници"
17.05.2018, 18.00 часа, зала на ДТ "Стефан Киров"
Гала концерт на участниците в ХХІІ Международен детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници". Закриване на фестивала.
МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕТСКИ ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ "ПРИЯТЕЛСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ" 2017


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени