27.07.2018  След дългогодишно прекъсване ще бъде връчена наградата "Сирак Скитник"

   
Източник: Художествена галерия "Димитър Добрович".
Позоваването на източника е задължително
  .


Наградата "Сирак Скитник" ще бъде връчена тази година след дългогодишно прекъсване.

Наградата е учредена през 1996 година и по традиция се връчва на Димитровден – празника на град Сливен.


Престижният приз ще бъде част от Национална изложба за изобразително изкуство – Сливен 2018 и ще бъде връчен на художника с най-добри постижения в изобразителното изкуство.

В изложбата ще вземат участие художници от различни части на България с произведения в областта на живописта, скулптурата, графиката и неконвенционалните форми на изобразително изкуство.

Селектирането на творбите за участие и наградите ще се определят от деветчленно жури, утвърдено със заповед на кмета на град Сливен Стефан Радев. То ще включва: представители на Община Сливен, Съюза на българските художници – Представителство Сливен, Дружество на художниците – Сливен, представител на спонсорите и Съюз на българските художници.

Творбите ще бъдат подредени в изложбена зала ,,Сирак Скитник" на Художествена галерия ,,Димитър Добрович" – Сливен. Журито ще присъди и награди за първо, второ и трето място в категориите – живопис, графика, скулптура и по една награда за неконвенционални форми, за млад автор и за сливенски художник.

Организатори на изложбата са – Община Сливен, Художествена галерия "Димитър Добрович" – Сливен, Съюз на българските художници – Представителство – Сливен, Дружество на художниците – Сливен, Съюз на българските художници и Национална художествена гимназия "Димитър Добрович" – Сливен.


Условия и ред за участие    Форма за участие


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ИЗЛОЖБИ  
 ХГ "Димитър Добрович"   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени