29.05.2023  София филм фест в Сливен

Източник: www.sliven.bg Позоваването на източника е задължително.  
  
Екипът на "София филм фест" и Община Сливен канят жителите и гостите на града на седмото издание "СФФ в Сливен" – в продължение на традицията да се възпитава вкус към стойностно кино с отбрани филми за киномани.

В рамките на 3 дни – от 29 до 31 май, в зала "Сливен" ще бъдат представени пет забележителни фестивални кинотворби.

Фестивалът се открива на 29 май в 18 ч. с премиерно представяне на "Повелителят на горите" на сценариста и режисьор Фолкер Шльондорф. Директорът на "София филм фест" Стефан Китанов ще бъде специален гост на публиката в Сливен и ще открие фестивала. От 20 ч. е прожекцията на "Сестра" на режисьорката Светла Цоцоркова. Авторите на филма Светла Цоцоркова и Светослав Овчаров ще се срещнат с публиката.

Във вторник – 30 май, програмата продължава в 18 ч. с документалния филм на Николай Василев "Ваклуш" – за живота на известния духовен водач и учител Ваклуш Толев. Николай Василев ще се срещне с публиката.

31 май е посветен на младите киномани – непосредствено преди Деня на детето 1 юни. В 18 ч. започва прожекцията на "Титина" – анимационна история на режисьорката Кайса Нес. Филмът е озвучен на български език. Кинофестивалът ще завърши с най-новия филм на сръбския режисьор Радивое Андрич "Как се научих да летя". Проектът е създаден по награждавания роман на известната детска писателка Ясминка Петрович и бе представен на "София Мийтингс 2018". Във филма има сериозно българско участие – в актьорския екип е Стефан Щерев, звукорежисьор е Момчил Божков, художник-гримьори са Петя Симеонова и Атанас Темнилов. Началото на прожекцията е от 20 ч.

Седмият "СФФ в Сливен" е част от проекта на "Арт фест" – "Операция кино 2023", реализиран в партньорство с НФ "Култура", с подкрепата на веригата киносалони "Europa Cinemas" и OMV България. Входът е свободен.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени